Actionarii Raiffeisen Bank Romania au aprobat estimarea unui profit brut de 196 milioane lei pentru 2007, in crestere cu 58,6% fata de cel obtinut in anul trecut si realizarea unor investitii de peste 148 milioane lei.
In 2006, Raiffeisen Bank Romania, a treia banca dupa active de pe piata romaneasca, a afisat un profit brut de 123,6 milioane lei si un profit net de 121 milioane lei, calculate dupa standardele romanesti de contabilitate.

Bugetul aprobat de actionari, prevede obtinerea unor venituri de 1,069 miliarde lei in 2007 si realizarea unor cheltuieli de 873 milioane lei. in acest an sunt prevazute investitii de peste 148 milioane lei. Estimarile financiare tin cont de standardele romanesti de contabilitate, a precizat banca.

Hotararile au fost luate cu voturile actionarilor care detin 99,56% din capitalul social al Raiffeisen Bank Romania. Potrivit informatiilor publicate pe pagina de internet a institutiei, 99,49% din actiunile bancii apartin grupului bancar Raiffeisen, iar restul de 0,51% sunt detinute de peste 17.000 de actionari persoane fizice si juridice.

Raiffeisen International Bank-Holding AG, subsidiara pentru afacerile grupului austriac Raiffeisen in Europa Centrala si de Est, a inregistrat anul trecut o crestere a acttivelor cu 37% pana la aproximativ 56 miliarde de euro. Subsidiara din Romania a grupului, Raiffeisen Bank Romania, avea la finalul anului trecut active de 13,8 miliarde lei (4,09 miliarde euro) si detinea o cota de piata de 8,03%, potrivit datelor bancii centrale.

Actionarii Raiffeisen Bank Romania au aprobat adoptarea sistemului dualist de administrare pentru institutia financiara, care presupune separarea conducerii executive de administratori si formarea unui consiliu de supraveghere din cinci membri.

In urma adoptarii deciziei, Raiffeisen Bank Romania va avea o conducere neexecutiva (consiliul de supraveghere) si una executiva (comitetul director).

In adunarea generala a actionarilor (AGA) din 30 aprilie au fost desemnate cinci persoane sa faca parte, pentru un mandat de patru ani, din consiliul de supraveghere al celei de-a treia banci dupa active de pe piata romaneasca, care sunt Herbert Stepic (presedintele Raiffeisen International, actionarul majoritar al bancii), Heinz Wiedner (director de operatiuni al Raiffeisen International), Martin Gruell (director financiar al Raiffeisen International), Aris Bogdaneris si Peter Lennkh (ultimii doi membri in comitetul director al Raiffeisen International). Din cele cinci persoane, primele patru au facut parte pana in prezent din consiliul de administratie al bancii.

Hotararile au fost luate cu voturile actionarilor care detin 99,56% din capitalul social al Raiffeisen Bank Romania. Potrivit informatiilor publicate pe pagina de internet a institutiei, 99,49% din actiunile bancii apartin grupului bancar Raiffeisen, iar restul de 0,51% sunt detinute de peste 17.000 de actionari persoane fizice si juridice.Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri