Consiliul Concurentei analizeaza daca preluarea Asigurare Reasigurare Ardaf SA de catre Sabile Ltd. afecteaza mediul concurential romanesc, potrivit unui comunicat al institutiei.

Sabile Ltd. este o societate din Cipru de tip holding, membra a grupului financiar ceh PPF Investments, prezenta pe piata romaneasca a asigurarilor, prin intermediul societatii Roumanie Assurance International SA (RAI).

O decizie cu privire la aceasta operatiune de concentrare economica urmeaza a fi adoptata, conform prevederilor legale, in termen de 30 de zile de la data la care notificarea va deveni efectiva, ca urmare a completarii acesteia.

Sabile Ltd achizitionase un pachet de 14,60% din titlurile Ardaf, vandut pe 14 februarie de catre avocatul Daniel Voicu. Firma cipriota este aceeasi care a imprumutat grupul Tender SA cu banii necesari pentru a subscrie la recenta majorare de capital social de la Ardaf. PPF Investments a anuntat la inceputil acestei luni ca a achizitionat printr-o tranzactie incheiata pe platforma Rasdaq a Bursei de Valori Bucuresti (BVB) pachetul de control, de 56,19% din actiunile Ardaf, detinut de societatea Tender SA.

Conform dispozitiilor Legii concurentei nr. 21/1996, republicata, sunt supuse controlului si trebuie notificate Consiliului Concurentei, pentru analiza compatibilitatii lor cu un mediu concurential normal, operatiunile de concentrare economica ce depasesc pragurile valorice prevazute de lege.

Acestea sunt indeplinite daca cifra de afaceri cumulata a agentilor economici implicati intr-o operatiune de concentrare economica depaseste echivalentul in lei a 10.000.000 euro si exista cel putin doi agenti economici implicati in operatiune care sa realizeze pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a 4.000.000 euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Negrescu, Orange Money: Vrem să avem un serviciu 100% digital
Setari Cookie-uri