Astra Uniqa tinteste un profit de 2,2 milioane lei pentru acest an (aproximativ 650.000 euro), in urcare cu 165% fata de anul trecut, pe fondul cresterii numarului de clienti si a produselor de asigurare.
Profitul brut inregistrat la finalul lui 2006 de Astra Uniqa a fost de 831.704 lei (aproximativ 250.000 euro). "Pe langa cresterea semnificativa, anul 2006 a reprezentat pentru noi si trecerea pe profit, lucru care a insemnat validarea directiilor strategice alese", a declarat directorul general Astra Uniqa, Radu Mustatea.

Compania a inregistrat, anul trecut, prime brute subscrise in valoare de 302,97 milioane lei (aproximativ 90 milioane euro) in crestere cu 79,5% fata de 2005. Primele brute subscrise din activitatea de asigurari generale au fost de 301,36 milioane lei, iar cele din activitatea de viata, au insumat 1,61 milioane lei.

Primele subscrise in 2006 pentru RCA si Carte Verde au crescut cu 61,9% fata de 2005 pana la 150,8 milioane lei, iar pentru Casco au crescut cu 97,5% fata de 2005 pana la 65,3 milioane lei. Pentru asigurari, bunuri si cladiri s-au subscris, anul trecut, 16,9 milioane lei, in crestere cu 66,6% fata de anul anterior.

In urma cresterii portofoliului de clienti, Astra-Uniqa devine lider pe piata romaneasca a asigurarilor de aviatie si isi consolideaza pozitia de lider in asigurarile din domeniul maritim.

In sectorul aviatiei, primele brute subscrise in 2006 au fost de 6,78 milioane lei, in crestere cu 115,9% fata de 2005. Volumul de prime brute subscrise anul trecut pentru asigurari maritime, inclusiv cele de raspundere civila si cargo, a fost de 9,52 milioane lei, cu 67% mai mult decat in anul anterior, ompania propunandu-si in continuare extinderea pe pietele maritime internationale.

Valoarea daunelor platite de companie in 2006 a inregistrat o crestere cu 29,37% fata de 2005, pana la 123,3 milioane lei. Cea mai mare crestere a fost inregistrata la plata daunelor pentru asigurarile Casco (72,04%) in raport cu anul precedent.

Pentru 2007, Astra Uniqa tinteste o cota de piata de 10% din piata intreprinderilor mici si mijlocii (IMM), care insumeaza aproximativ 400.000 de firme, prin noul produs recent lansat PrIMMa Afacere si Protectie, pentru asigurarea bunurilor si proprietatilor acestui segment.

„Folosind experienta avuta in Austria, am initiat lansarea PrIMMa si suntem convinsi ca acest tip de asigurare va fi bine primit. Dorinta noastra a fost de a simplifica procesul incheierii unui contract de asigurare. Simplitatea acestui produs reprezinta un raspuns la nevoile de baza ale IMM-urilor, evitand complicatiile tehnice si birocratice”, a adaugat Mustatea.

Astra Uniqa a inregistrat in primul trimestru al acestui an prime brute subscrise de 120 milioane lei (aproximativ 35,8 milioane euro), pe fondul consolidarii portofoliului de clienti, estimand ca pana la sfarsitul lui 2007 valoarea totala a primelor brute subscrise sa atinga 140 milioane euro, cu peste 60% mai mult decat anul trecut. "Trimestrul al doilea se prefigureaza ca un trimestru foarte bun, cu certitudine vom avea o evolutie pozitiva si comparata cu anul trecut", a subliniat Mustatea.

Reprezentantii Astra Uniqa au mai precizat ca, in 2007, compania va pune accent pe parteneriatele cu institutiile bancare si pe extinderea teritoriala prin deschiderea de noi sucursale.

Grupul Uniqa Austria si-a intarit pozitia de jucator principal pe piata din Europa Centrala, de Est si de Sud-Est cu o crestere a profitului de 25% pana la 238,5 milioane euro, continuandu-si astfel cursul ascendent. Primele brute subscrise au depasit pentru prima oara nivelul de 5 miliarde euro, in crestere cu 7,6%, reprezentand o cota de 25% pe piata austriaca.

Cu o cifra de 21,155 miliarde euro investiti, Uniqa este managerul celui mai mare portofoliu de active din Austria, detininand, in acelasi timp, primul loc si in topul asiguratorilor de viata si de sanatate pe aceeasi piata.

Astra a fost infiintata in 1991. Principalii actionari ai companiei sunt Nova Trade - 73%, unul dintre cele mai mari holding-uri romanesti, si Uniqa Group - 27%, liderul pietei austriece de asigurari si jucator international important, cu interese in 16 tari. Astra-Uniqa are cel mai mare capital social din piata romaneasca de asigurari, in suma de 55 mil. euro si o retea de 215 unitati teritoriale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri