Libra Internet Bank a înregistrat, în 2021, un profit net de 181,14 milioane lei și a depășit, în felul acesta, cu 57% câștigul net din 2019 (115,26 milioane lei), de dinaintea pandemiei, care a afectat puternic rezultatele financiare în anul 2020.

Libra Internet Bank a oferit credite noi de aproape patru miliarde lei credite noi pe parcursul anului 2021. Totodată, banca și-a extins cu o treime baza de clienți și a înregistrat o valoare a activelor de 9,59 miliarde lei, în creștere cu 31% față de anul 2020 (7,32 miliarde lei).

Citește și: Băncile la care îți poți deschide cont și lua cardul 100% online. La ce să fii atent

Libra Internet Bank a bifat și un sold al creditelor nete de 5,44 miliarde lei, cu peste 17% mai mult decât în 2020 (4,63 miliarde lei).

În același timp, soldul surselor atrase de bancă a fost de 7,78 miliarde lei, cu peste 21% mai mult față de anul 2020 (6,41 miliarde lei), iar rata creditelor neperformante (credite neperformante/credite) s-a situat în jurul valorii de 1,9%.

Citește și: Care este limita de cash pe care o poți scoate pe zi de bancomatele celor mai mari bănci

În 2021, Libra Internet Bank a continuat să pună accentul pe dezvoltarea angajaților și pe atragerea tinerelor talente în banking. Libra are peste 70% dintre funcțiile manageriale ocupate de oameni promovați din intern. Se remarcă, de asemenea, ponderea femeilor în rândul angajaților băncii și, în mod special, în funcții manageriale, unde proporția s-a apropiat de 55%, în 2021.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Filip Bodoc
Filip este preocupat de feluritele tipuri de limbaj și de modul în care acestea însoțesc și determină legăturile indivizilor și ale comunităților și obișnuiește să își finalizeze observațiile scriind. Absolvent al Facultății de Istorie a Universității din București și specializat pe Relații Internaționale, el consideră că instituțiile de pe teritoriul unui stat – și mai cu seamă cele economice – sunt într-o strânsă întrepătrundere cu...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri