Volumul primelor subscrise pe piata asigurarilor agricole ar putea urca la 20 milioane euro, in conditiile in care asigurarile agricole incep sa devina o necesitate, a declarat pentru NewsIn, directorul general al companiei FATA Asigurari Agricole, Anghel Burghila.
"Este posibil ca in anul 2007 nivelul primelor subscrise pe piata asigurarilor agricole sa ajunga la circa 20 milioane euro", a spus Burghila. El a explicat ca asigurarile agricole incep sa devina o necesitat, si nu o oportunitate. in plus, masurile guvernamentale sprijina producatorii agricoli prin subventii pentru primele de asigurare si ofera indemnizatii de despagubire pentru riscuri catastrofale precum inghetul de iarna, seceta, indundatiile.

Desi piata asigurarilor agricole va creste mai rapid decat alte ramuri de asigurari generale, ea este ingradita de nivelul de organizare si dezvoltare a productiei agricole sau de stadiul dezvoltarii exploatatiilor agricole viabile si de puterea financiara a acestora. "In prezent, aproximativ jumatate din suprafata agricola este faramitata in proprietati de mici dimensiuni, pe care se practica o agricultura de subzistenta si pentru care asigurarea nu reprezinta o necesitate", a declarat directorul FATA Asigurari Agricole. Dupa ce proprietatea se va concentra in exploatatii, va creste si puterea financiara a acestora, tehnologiile de cultivare se vor modeniza, iar asigurarea culturilor si animalelor va deveni prioritara, "ca orice alta veriga tehnologica din procesul de crestere a plantelor si animalelor", este de parere Burghila.

In momentul de fata, zonele cu cele mai atractive pe sectorul asigurarilor agricole sunt aceleasi cu zonele agricole traditionale pentru cereale, plante tehnice, leguminoase, plantatii pomicole sau viticole. De asemenea, nici regiunile in care cresterea diferitelor agricultorii se axeaza pe cresterea animalelor nu sunt de neglijat. "Fiecare judet din Romania are potential pentru dezvoltarea asigurarilor agricole", a mai spus Burghila.

Utilizarea serviciilor de asigurari agricole depinde, in principal, de "gradul de educatie al agricultorilor privind asigurarile ca mijloc necesar si indispensabil de protejare a bunurilor proprii", a mai spus directorul general al FATA Asigurari Agricole.

Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR) a autorizat un numar de 11 societati de asigurare-reasigurare pentru incheierea de polite de asigurari agricole in anul 2007, acestea fiind Agras, Asiban, Asirom, Astra Uniqa, Generali, Omniasig, Allianz tiriac, BCR Asigurari, Carpatica Asig, Unita si FATA Asigurari Agricole Societatile mentionate vor incheia polite de asigurare pentru culturi agricole, animale, pasari, familii de albine si pesti. Pentru anul 2006, au fost subscrise polite in valoare de 69,34 milioane de lei din asigurari de daune la proprietati, aici regasindu-se si asigurarile agricole.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri