Compania specializata pe asigurari agricole FATA Asigurari Agricole, membra a grupului Generali, vrea sa atinga in acest an un volum al primelor de 6,5 milioane euro si estimeaza un profit de 150.000 euro.

"Pentru anul 2007 ne-am propus sa subscriem 6,5 milioane euro, din care aproximativ 70% din asigurari agricole, iar restul din asigurari generale non agricole", a declarat pentru NewsIn, directorul general al firmei, Anghel Burghila.

"Pentru anii 2008 si 2009, desi ne-am propus sa devenim lider pe piata asigurarilor agricole, nu se poate vorbi de o cota de piata, societatea fiind la inceput de activitate, in perioada de definitivare a structurii organizatorice", a spus Burghila.

Reprezentantul FATA Asigurari a precizat totusi ca se asteapta la un ritm mediu de crestere de de 30% pentru primele subscrise si incasate si la un avans anual de 60 - 70% a profitului. "Ne propunem sa ajungem la un echilibru in ceea ce privesc subscrierile pentru asigurari agricole si non agricole, prin diversificarea produselor de asigurari non agricole".

Divizia specializata de asigurari agricole a grupului italian Generali a preluat in toamna anului 2006 compania Asigurari Global, care a devenit ulterior FATA Asigurari Agricole. Compania a inceput activitatea de subscriere, mai ales pentru asigurarile agricole, dupa 1 noiembrie 2006 si a subscris pana pe 15 decembrie prime de 1,5 milioane euro. Firma a inregistrat o pierdere de 200.000 euro pe activitatea din 2006.

FATA Assicurazioni este o companie infiintata in 1927 si face parte din grupul Generali incepand cu anul 2000, unde este specializata in acoperirea riscurilor agricole si a celor din industria agro-alimentara.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
În sfârșit! Poți plăti cu cardul contactless direct în autobuzele STB
Setari Cookie-uri