Premierul l-a numit la conducerea ANAF pe Lucian Ovidiu Heiuș, cerându-i să crească gradul de colectare a taxelor. Mirela Călugăreanu, care a condus până acum Fiscul, a fost votată de Parlament consilier la Curtea de Conturi.

Premierul Nicolae Ciucă l-a numit, joi, pe Lucian Ovidiu Heiuş preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, cu rang de secretar de stat, şi i-a cerut acestuia ca principal obiectiv creşterea nivelului de colectare a taxelor la buget, scrie Agerpres.

"Creşterea încasărilor din primul trimestru al acestui an comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut trebuie continuată într-un ritm mai susţinut. Implementarea proiectelor "Radarul mărfurilor" şi "E-factura" sunt, de asemenea, în măsură să aducă mai mulţi bani la bugetul de stat şi să asigure un mediu de business concurenţial", a afirmat premierul Ciucă, citat de agenție.

Cine este Lucian Heiuș

Potrivit CV-ului său oficial, Lucian Heiuș, născut în 1965, are studii superioare de metalurgie, dar și management turistic și comercial, și un masterat în administrație publică, plus cursuri de perfecționare în contabilitate, consultanță fiscală și comerț exterior.

Lucian Heiuș a fost inginer la Întreprinderea de vagoane Arad, a ajuns director comercial la Favior Vidra Orăștie (fabrica de haine din blană și piele naturală) și a condus organizația PNL Orăștie între 1999 și 2005. A condus direcțiile regionale ale Finanțelor Publice din Hunedoara și din Timișoara, dar a fost și director la Uzina Mecanică Orăștie. Între 2016 și 2020 a fost deputat liberal, în aceeași perioadă a condus și organizația PNL Hunedoara.

Sursa foto: Camera Deputatilor

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri