Aviva va investi pana la 100 milioane euro intr-o companie de pensii private

Aviva va investi pana la 100 milioane de euro in administrarea de pensii private, compania de asigurari anuntandu-si depunerea cererii de autorizare ca administrator de fonduri de pensii private obligatorii (pilonul II)

Aviva si-a anuntat depunerea la CSSPP a cererii de autorizare de constituire a societatii de pensii private (pilonul II), conform Legii 411/2004, fiind una dintre primele companii din Romania care realizeaza acest demers. Pana in prezent, o singura companie - ING Fond de Pensii SA - a depus documentatia si cererea de avizare pentru constituirea unei societati care va activa pe piata pilonului II de pensii administrate privat obligatorii.

„Aviva va investi pana la 100 milioane de euro in noua companie de pensii. Vom folosi toata expertiza pe care am castigat-o pe pietele din intreaga lumea pentru a oferi romanilor siguranta si o crestere a veniturilor in vederea pensionarii. Cu o planificare financiara riguroasa, fiecare persoana poate avea o pensie decenta contribuind cu sume accesibile la un plan de pensii private”, a declarat Shah Rouf, CEO Aviva Aigurari de Viata.

Aviva a facut acest demers ca semn al angajamentului facut romanilor chiar daca cadrul legal nu este inca perfect. Exista cateva aspecte legislative care trebuiesc ajustate, cum ar fi valoarea contributiilor si finatarea companiile care administreaza aceste fonduri de pensii, au mai spus oficialii companiei de asigurari. “Aviva va dispune de o forta de vanzari de peste 20 000 de agenti de marketing care ii va ajuta pe romani sa inteleaga produsele de pensii si modul in care acestea pot sa satisfaca nevoile lor specifice.” a mai declarat Shah Rouf.

Potrivit estimarilor facute de biroul statistic european Eurostat, citate de oficialii Aviva, populatia Romaniei va scadea cu 21% pana in anul 2050. "Este general acceptat faptul ca sistemele publice de pensii (pay as you go) sunt vulnerabile la schimbarile demografice. In viitorul apropiat, responsabilitatea in privinta standardului de viata al pensionarilor nu va ramane doar in grija statului, ci va fi si una individuala", se arata intr-un comunicat al asiguratorului.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
ING face o nouă incursiune în afara bankingului și lansează DealWise
Setari Cookie-uri