Criptomonedele sunt ”bazate pe nimic” și trebuie reglementate pentru a preveni situații în care oamenii își pierd economiile de o viață investind în ele, a declarat preşedintele Băncii Centrale Europene.

”În umila mea părere, nu valorează nimic, nu sunt bazate pe nimic, nu există niciun activ în spatele lor”, a spus Christine Lagarde, comentând piața cripto. ”Când vom avea o monedă digitală emisă de banca centrală, un euro digital, pe aceea o voi susține și cred că va fi complet diferită”.

Conform Bloomberg, Lagarde a precizat că nu deține niciun fel de active cripto. Președintele BCE spune însă că le urmărește cu atenția evoluția, deoarece unul dintre fii săi a investit în ele, deși ea l-a descurajat să facă acest pas.

Citește și: Cele 12 țări din lume în care criptomonedele sunt restricționate sau ilegale

Lagarde consideră că piața cripto ar trebuie reglementată foarte strict, deoarece este extrem de speculativă și periculoasă pentru cei care nu înțeleg ce riscuri implică. ”Oamenii riscă să fie extrem de dezamăgiți”, a spus președintele BCE.

Statistic: Bitcoin (BTC) price per day from October 2013 to May 19, 2022 (in U.S. dollars) | Statista
Find more statistics at Statista

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri