Din dorința de a-și ține banii în siguranță, în contextul în care țara sa este atacată de Rusia de la finalul lunii februarie, un ucrainean a decis să-și investească banii familiei într-o criptomonedă promovată ca fiind stabilă și a cărei valoare este legată de valoarea dolarului. Din păcate pentru el, valoarea criptomonedei a scăzut puternic.

”Era nesigur să depozitezi banii în bacnote”, a precizat ucraineanul, stabilit în Kiev, pentru The Guardian. El a fost convins, să-și investească banii în criptomoneda Terra, de promovarea din jurul activului digital prin care era indusă ideea că este un activ sigur și susținut de către valutele tradiționale.

Criptomoneda era promovată ca fiind din categoria ”stablecoin”, active digitale care nu ar fi trebuit să fie riscante. Acestea ar fi trebuit să își mențină valoarea de un dolar.

”Nu sunt un speculant, voiam doar să-mi salvez banii”, a declarat ucraineanul.

Însă, criptomoneda Terra s-a prăbușit la începutul lunii mai, pierzându-și 99% din valoare. Terra se afla înainte de această cădere puternică în top 10 cele mai valoroase criptomonede. În acest moment, valoarea de piață a criptomonedei este de 1 miliard de dolari, valoare care înainte de prăbușire atinsese și pragul de 50 de miliarde de dolari.

”Nu mai pot dormi, am pierdut 4 kilograme. Adesea am dureri de cap și anxietate. Nevasta mea încă nu știe despre pierderi. Nici nu știu cum să-i zic”, a povestit ucraineanul.

Conform documentelor trimise către The Guardian, acesta mai avea doar 500 de dolari, din cei aproximativ 10.000 de dolari investiți.

El nu este singurul care a trecut prin acest șoc, unul dintre investitori a scris în secțiunea dedicată criptomonedei Terra(LUNA) de pe de Reddit că și-a pierdut toate economiile adunate de-a lungul vieții, conform independent.co.uk.

”Am cumpărat când era la 85 de dolari, nu sunt sigur de ce ar trebui să fac în continuare”, a adăugat acesta.

Un altul s-a plâns că a pierdut 15.000 de dolari după ce a refuzat a vinde atunci când se tranzacționa cu peste 100 de dolari per unitate.

”Trebuia să vând când era 100 de dolari, însă am devenit lacom sperând că voi obține mai mulți bani în așa fel încât să îmi pot permite achitarea unui avans pentru o casă în care să locuiesc cu familia”, a adăugat acesta.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri