Premierul Nicolae Ciucă a declarat că decizia privind amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci pentru cetăţenii şi companiile care se confruntă cu dificultăţi financiare a fost luată după discuţii cu guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, şi cu Ministerul de Finanţe, menţionând că detaliile tehnice vor fi stabilite în ordonanţa de urgenţă.

"Este o propunere pe care am discutat-o cu guvernatorul Băncii Naţionale, cu Ministerul de Finanţe şi criteriile tehnice pe care le vom face publice urmează să fie stabilite. Cert este că la nivelul coaliţiei s-a luat decizia să avem această ordonanţă de urgenţă", a afirmat Ciucă, întrebat care sunt criteriile şi cine se poate încadra pentru amânarea plăţii ratelor la bănci, potrivit Agerpres.
Citește și: Director BRD: Mulți clienți preferă să schimbe dobânda variabilă cu cea fixă, în loc de rocada ROBOR-IRCC
El a explicat că această măsură va fi aplicată pe o perioadă de 9 luni, având în vedere că pe acelaşi interval de timp a fost aplicată şi anterior.

"S-a ajuns la perioada de 9 luni pentru că a fost o decizie similară şi a fost aplicată tot pe 9 luni", a spus Ciucă.

Referitor la faptul că cei care îşi vor amâna plata ratelor la bănci ar risca dobânzi suplimentare, premierul a precizat: "Este vorba de dobândă la dobânda pe perioada în care nu se plăteşte împrumutul. Această dobândă poate fi transferată în plata împrumutului pe perioada de derulare a acestuia, deci pe mai mulţi ani".

"Nu s-au stabilit toate detaliile tehnice. Urmează să fie stabilite în ordonanţa de urgenţă când va fi aprobată", a adăugat premierul.

Coaliţia de guvernare a decis, luni, lansarea unui nou pachet de măsuri sociale şi economice "Sprijin pentru România", în valoare de 1,1 miliarde de euro. Printre aceste măsuri se află şi amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci pentru cetăţenii şi companiile care se confruntă cu dificultăţi financiare din cauza crizelor multiple din ultima perioadă.

Sursa foto: Guvernul României

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri