Bancpost a afisat la finalul primului trimestru al acestui an active in valoare de 2,37 miliarde euro (7,97 miliard lei), in crestere cu 55,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar suma nu include creditele externalizate, a declarat pentru NewsIn, presedintele Bancpost, Mihai Bogza.

La sfarsitul lunii martie 2006, valoarea activelor bancii era de 1,526 miliarde euro (5,12 miliarde lei), iar la finalul anului trecut, banca avea active de 7,7 miliarde lei (2,28 miliarde euro).

"Valoarea totala a activelor pentru anul 2006 si 2007 nu include si creditele externalizate", a mentionat presedintele Bancpost. El a mai spus ca Bancpost furnizeaza date privind profitabilitatea doar la sfarsit de an, iar pentru finalul lui 2007 tinta de profit net stabilita prin buget este de 21,6 milioane euro.

Tot pentru acest an, banca a bugetat investitii totale de circa 36 milioane euro din fondurile proprii ale Bancpost, urmand ca la sfarsitul anului sa ajunga la 275 de unitati.

"Pentru dezvoltarea activitatii in general, ne propunem o gama larga de atrageri de resurse, de la depozite ale persoanelor fizice si juridice din Romania pana la emisiuni de obligatiuni, credite si depozite de la banca mama, de la institutii financiare internationale, precum si de la banci straine", a precizat Bogza.

In ceea ce priveste segmentele pe care mizeaza Bancpost, se doreste o dublare a volumului total de credite, precum si o crestere mai rapida a zonei de retail, in special micro-intreprinderi, credite ipotecare si imobiliare.

Bancpost avea la finalul anului trecut o cota de piata de 4,5% dupa active totale si de 4,9% dupa volumul total al creditelor. Banca avea 6,1% din piata romaneasca a creditelor de retail, 5% la creditele de consum, 10,5% la imprumuturile ipotecare si imobiliare si 4% din piata creditelor pentru companii mari (corporate). Cota de piata a Bancpost pe segmentul depozitelor populatiei era de 4,7% la sfarsitul anului trecut. Bancpost era, la finalul anului trecut, a sasea banca de pe piata romaneasca dupa active.

Banca a afisat in 2006 un profit net de 25,5 milioane lei (7,2 milioane euro), dupa ce, in 2005, banca a inregistrat pierderi de 1,2 milioane euro.

Bancpost este controlata de EFG Eurobank Ergasias SA (Eurobank EFG), a doua banca din Grecia, cu active de circa 50,4 miliarde euro. La sfarsitul anului trecut, grupul Eurobank EFG avea peste 19.000 de angajati in Grecia si in strainatate si opera o retea de distributie de peste 1.200 de unitati si canale alternative. in ultimii ani, Eurobank EFG a lansat operatiuni in Bulgaria, Romania, Serbia, Turcia si, la inceputul anului trecut, a intrat pe pietele din Polonia si Ucraina.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri