Noi oportunităţi de creştere a impactului investiţiilor urbane durabile şi a accesului la finanţări specifice au fost prezentate în cadrul unei vizite efectuate la sediul din Luxemburg al Băncii Europene de Investiţii de o delegaţie formată din primari români şi membri ai Parlamentului European.

Aceştia au fost primiţi de preşedintele Băncii, Werner Hoyer, şi de vicepreşedintele Christian Kettel Thomsen, a scris Agepres.

Primarii au discutat cu experţi financiari şi tehnici din cadrul Băncii Europene de Investiţii despre planurile de noi investiţii pentru a reduce consumul de energie, a îmbunătăţi transportul urban, a spori siguranţa rutieră, a creşte activitatea întreprinderilor locale, a digitaliza serviciile publice şi a îmbunătăţi calitatea vieţii urbane în oraşele din România.

"BEI se angajează să îşi intensifice sprijinul pentru România şi, în special, pentru municipalităţile din România, deoarece le considerăm ca fiind unul dintre principalii promotori ai tranziţiei ecologice din ţară, capabile să aducă, zi de zi, o schimbare reală în ceea ce priveşte calitatea vieţii cetăţenilor lor", a spus Werner Hoyer, preşedintele Băncii Europene de Investiţii.

Delegaţia română a fost informată cu privire la potenţialul sprijin acordat de BEI pentru a spori impactul investiţiilor urbane în cadrul Fondului de rezilienţă şi redresare, precum şi cu privire la pachetul de solidaritate al Băncii, care oferă finanţare pentru ca statele membre să abordeze consecinţele războiului din Ucraina.

Experţii BEI au explicat, de asemenea, modul în care sprijinul consultativ tehnic ar putea fi de folos municipalităţilor româneşti în dezvoltarea unui plan de investiţii pentru oraşe, în elaborarea proiectelor, precum şi în consolidarea fazei de implementare.

"Banca Europeană de Investiţii colaborează cu oraşe din România pentru a îmbunătăţi serviciile publice în domeniul tratării apei, al transportului urban, al sănătăţii şi al educaţiei, pentru a spori eficienţa energetică şi pentru a proteja mai bine mediul înconjurător. Vizita de astăzi a constituit un prilej valoros de a afla care sunt viitoarele priorităţi de investiţii urbane în oraşele din România şi de a evidenţia modul în care finanţarea BEI simplificată şi asistenţa tehnică bazată pe cele mai bune practici pot îmbunătăţi viaţa, serviciile şi oportunităţile din România", a afirmat, la rândul său, Christian Kettel Thomsen, vicepreşedinte al BEI.

Banca Europeană de Investiţii (BEI) este instituţia de creditare pe termen lung a Uniunii Europene deţinută de statele membre ale acesteia. Banca pune la dispoziţie finanţare pe termen lung pentru investiţii solide, cu scopul de a contribui la atingerea obiectivelor politicilor UE.

Din 1991, Banca Europeană de Investiţii a acordat peste 16 miliarde de euro pentru investiţii publice şi private în România, inclusiv finanţare directă pentru eficienţă energetică, dezvoltare urbană şi investiţii de mediu efectuate de oraşele din România.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri