Guvernul Rusiei pare deschis să accepte folosirea critpomonedelelor pentru realizarea plăților internaționale, considerând că această mutare i-ar permite să reducă impactul sancțiunilor impuse de către Vest pentru invadarea Ucrainei.

”În principiu, nu ne opunem folosirii criptomonedelor în tranzacțiile internaționale”, a precizat Ksenya Yudaeva, reprezentant al Băncii Centrale din Rusia, care punctează totuși că folosirea criptomonedelor în tranzacțiile interne reprezintă în continuare o amenințare pentru stabilitatea economiei, conform businessinsider.com.

Astfel, se poate observa că sancțiunile impuse de Vest i-au făcut pe reglementatorii ruși să își schimbe părerea în legătură cu tranzacțiile realizate prin intermediul criptomonedelor. Autoritățile rusești ceruseră în trecut interzicerea acestor tipuri de tranzacții, pentru a reduce riscurile privind stabilitatea financiară a țării.

Ministrul finanțelor din Rusia a precizat că acceptarea plătițlor cu criptomonede va permite țării să reducă impactul sancțiunilor impuse de către Occident pentru invadarea Ucrainei.

Un raport dat publicității de către Banca centrală a Rusiei arată că datoria populației a atins un maxim istoric în primul trimestru al acestui an.

"Chiar înainte de declanşarea crizei (generată de sancţiunile impuse pentru războiul declanşat în Ucraina), piaţa creditelor personale a atins cel mai înalt nivel de îndatorare a populaţiei la nivel macro de la începutul consemnării" lor, adică 10,6% din venitul disponibil al populaţiei, faţă de 10,2% în aceeaşi perioadă a anului 2021, potrivit acestui raport, citat de Agerpres.ro.

Banca centrală a Rusiei notează că, în contextul deteriorării situaţiei economice şi al creşterii costului creditului în luna martie, când şi-a majorat brusc dobânda de referinţă, emiterea de noi credite de consum a scăzut însă. În lunile martie şi aprilie, emiterea de noi credite de consum a scăzut cu 3,4%. Banca nu constată nicio deteriorare semnificativă a calităţii împrumuturilor acordate persoanelor fizice.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri