Compania de asigurari Asirom SA Bucuresti, listata pe piata Rasdaq, va cere actionarilor, la sedinta AGA din data de 28 mai, sa aprobe majorarea capitalului cu 55 milioane lei si sa revoce o initiativa similara, adoptata la finalul anului trecut.
Compania de asigurari Asirom SA Bucuresti a anuntat completarea ordinii de zi a adunarii generalea actionarilor (AGA) din 5 mai, prin care prevede si revocarea deciziei de majorare a capitalului cu 13 milioane euro, in data de 4 decembrie 2006.

Actionarii vor analiza majorarea capitalului cu suma de 55 milioane lei, in valoare nominala de 0,10 lei, prin aportul in numerar a actionarilor, precizeaza comunicatul.

Initial, actionarii companiei de asigurari Asirom urmau sa dezbata in data de 28 mai propunerea conducerii companiei de majorare a capitalului companiei cu 954.060 lei, de la 63,7 milioane lei pana la 64,7 milioane lei, prin aportul in natura al Ministerului Finantelor Publice.

Suma reprezinta valoarea terenurilor pentru care Ministerul Finantelor Publice a eliberat companiei Asirom certificate de atestare a dreptului de proprietate. Majoarea ar urma sa fie efectuata prin emiterea unui numar de 9,54 milioane de actiuni.

Societatea de asigurari Asirom SA a obtinut anul trecut un profit brut de 14 milioane lei, dupa ce afisase pierderi in anul anterior, pe seama cresterii veniturilor cu aproape 8%. in anul 2005, Asirom a avut pierderi de 36 milioane lei (10 milioane euro). Societatea de asigurari a obtinut anul trecut venituri totale de 638 milioane lei (181 milioane euro), in crestere cu 7,8% fata de 2005, iar planurile companiei prevad cresterea veniturilor cu 15 - 20% in acest an, a spus Schneider.

Volumul primelor brute subscrise a fost anul trecut de 598 milioane lei (169,6 milioane euro), portofoliul fiind dominat de asigurarile generale (non-life), cu prime subscrise de 511 milioane lei (85,5% din total), in crestere cu 4,1% fata de 2005. Asirom a inregistrat anul trecut prime brute subscrise la asigurari de viata de 87 milioane lei, cu 4,9% peste nivelul din 2005.

Reprezentantii societatii de asigurari au spus ca doresc sa majoreze cota de piata a Asirom de la 11 - 12%, cat este in prezent, la 16 - 17% in urmatorii ani, nivel considerat "cota optima" pentru companie. Actionarii societatii de asigurari Asirom au aprobat majorarea capitalului companiei cu 45,5 milioane lei (13 milioane euro), prin aport in numerar, la inceputul lunii decembrie 2006.

Asirom a fost infiintata in 1991, prin privatizarea fostei Administratii a Asigurarilor de Stat (ADAS), a carei sciziune a dus la aparitia a doua societati: Asirom si Astra.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri