Omul de afaceri din Galati Catalin Chelu controleaza, direct si prin intermediul unor companii la care este actionar, peste 1% din capitalul a patru societatii de investitii financiare (SIF), au anuntat societatile financiare in comunicate transmise Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Catalin Chelu si-a redus detinerea la SIF 5 Oltenia, de la 1,87%, pana la 1,8073%. Omul de afaceri din Galati si-a redus detinerea si la SIF 1 Banat-Crisana, de la 1,34% la 1,297%, iar la SIF 3 Transilvania a ajuns la o detinere de 1,298% fata de 1,52% cat raportase in luna martie. Totodata, Chelu si-a redus participatia in capitalul SIF 4 Muntenia de la 1,87% pana la 1,4474%.

In martie, Catalin Constantin Chelu detinea 1,31% din capitalul SIF 3 Transilvania, 1,52% din SIF 4 Muntenia si 1,87% din SIF 5 Oltenia, potrivit informatiilor transmise de informeaza societatile. Chelu a anuntat ca detine 1,34% din capitalul SIF 1 Banat Crisana. Singura companie la care nu depaseste pragul impus de legislatia in vigoare este SIF 2 Moldova unde Chelu detine 0,988% din capital, prin intermediul companiilor Galgros SA, Lidas prod SRL si Mecanica Rotes SA.

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a aprobat la inceputul lunii martie, o instructiune care reglementeaza masurile intreprinse in cazul persoanelor care detin mai mult de 1% din capitalul unei Societati de Investitii Financiare, potrivit informatiilor publicate de institutie.

Potrivit normei, Consiliul de Administratie al fiecarei Societati de Investitii Financiare va suspenda dreptul de vot pentru pachetul de actiuni care depaseste 1% din capitalul social al SIF-urilor, detinut direct sau indirect de o singura persoana. Persoana in cauza trebuie sa transmita catre SIF-uri, catre CNVM si catre institutiile pietei o declaratie autentificata in care sa specifice detinerile proprii si cele ale persoanelor cu care actioneaza concertat. Declaratia trebuie transmisa in termen de trei zile lucratoare de la data intrarii in vigoare a Instructiunii sau de la data dobandirii respectivei detineri. Modificarile ulterioare trebuie declarate in aceeasi perioada de trei zile, se specifica in instructiunea insitutiei de reglementare a pietei de capital.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Coronavirus | BCR donează 2,5 mil. lei în sănătate și educație
Setari Cookie-uri