Casa de brokeraj Intercapital Invest a inceput eliberarea extraselor de cont pentru clientii proprii detinatori de actiuni, care vor trebui sa se prezinte personal pentru a le putea ridica.

Extrasele de cont sunt eliberate si inmanate personal titularilor de actiuni, in baza unei cereri scrise, la sediul casei de brokeraj, precizeaza Mihai Piscan, director adjunct al Intercapital Invest, in comunicatul transmis, luni. Pentru orice alte situatii extrasul de cont trebuie solicitat direct de la Depozitarul Central. La lansarea acestui serviciu Intercapital Invest nu percepe nici un comision, dar isi pastreaza dreptul de a introduce o taxa ulterioara, precizeaza comunicatul. Depozitarul Central a definitivat procedura de eliberare a extraselor de cont in baza semnaturii electronice, iar pentru inceput extrasele de cont vor fi emise doar la sediul central si la agentiile desemnate de institutie. Incepand din 2 mai, participantii la sistemul de compensare-decontare si registru (societati de servicii de investitii financiare si agenti custode) pot emite extrase de cont semnate electronic.

Actionarii persoane fizice si juridice care doresc sa obtina extrasul de cont pentru valorile mobiliare detinute se pot adresa atat Depozitarului Central, cat si participantilor care au incheiat un contract cu Depozitarul Central.

Depozitarul Central estimeaza ca implementarea acestui mecanism va conduce la cresterea eficientei serviciilor destinate investitorilor si la reducerea timpului de raspuns la solicitarile acestora, contribuind astfel la dezvoltarea pietei de capital din Romania.

Depozitarul Central a preluat in totalitate operatiunile de compensare si decontare de la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), iar in data de 10 aprilie a fost prima zi de decontare. Potrivit legislatiei in vigoare, decontarea unei tranzactii se face in cel mult trei zile de la data incheierii operatiunii.

"Pana in acest moment aproximativ 40 de case de brokeraj au semnat contractul cu Depozitarul Central pentru a elibera extrase de cont si ne asteptam ca majoritatea societatilor de intermediere sa semneze si ele contractul", a declarat Adriana Tanasoiu, directorul Depozitarului Central.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Cresterea PIB s-a simtit in profitul din 2016 al companiilor listate
Setari Cookie-uri