Peste 2.000 de investitori în criptomoneda Terra au dat în judecată platforma de tranzacționare Binance într-un proces colectiv în care acuză compania de publicitate înșelătoare.

Compania Binance este acuzată în procesul colectiv pornit în SUA de faptul că a indus în eroare investitorii cu mesajele de promovare din jurul ecosistemului blockchain denumit Terra, conform Fortune.

Este primul proces de anvergură pe acest subiect, după ce peste 40 de miliarde de dolari s-au evaporat din ecosistemul Terra, banii provenind de la investitori care au pariat pe criptomonedele UST și LUNC.

Concret, acuzațiile se referă la faptul că Binance a promovat criptomoneda UST ca fiind mult mai stabilă decât s-a dovedit a fi.

Investitorii în criptomonede, care au băgat banii în activul digital Terra(LUNA), au primit o lovitură puternică. Unii dintre ei și-au pierdut economiile de-o viață, investite în această criptomonedă, după ce a suferit o scădere de peste 99%.

Criptomoneda era promovată ca fiind din categoria ”stablecoin”, active digitale care nu ar fi trebuit să fie riscante. Valoarea acesteia ar fi trebuit să fie legată de cea a dolarului.

Sursa foto: fizkes / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri