Încă un jucător important de pe piața de creditare și tranzacționare a criptomonedelor a blocat temporar operațiunile prin care utilizatorii și-ar fi putut retrage activele digitale.

Babel Finance, cu sediul în Hong Kong, a precizat că retragerile vor fi „temporar suspendate”, în condițiile în care piața se confruntă cu o brutală vânzare a activelor digitale din partea investitorilor, conform businessinsider.com.

”Piața criptomonedelor s-a confruntat cu fluctuații majore și o parte dintre instituțiile din industrie au experimentat situații cu risc ridicat”, au precizat reprezentanții Babel, adăugând că ”având în vedere situația curentă, ne lovim de presiuni neobișnuite în ceea ce privește lichiditățile”.

Compania, evaluată în luna mai la 2 miliarde de dolari, și permite creditarea și tranzacționare prin intermediul bitcoin, ethereum și criptomonede din categoria ”stablecoin”.

Babel Finance se alătura astfel altor nume din industrie care au luat măsuri de acest fel, precum Binance sau Celsius, industrie ce se confuntă cu scăderi masive. De exemplu, Bitcoin a scăzut până la puțin peste 20.500 de dolari, cel mai redus nivel din decembrie 2020, provocând astfel, așa cum se întâmplă de obicei, și declinul altor criptomonede mai mici.

Conform datelor CoinMarketCap, valoarea de piață a tuturor criptomonedelor a coborât săptămâna aceasta sub pragul de 1.000 de miliarde de dolari, pentru prima dată după luna ianuarie 2021.

Sursa foto: Evgenia Parajanian / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri