Contractantul creditului “de Casa Noua” nu plateste bancii nici dobanda si nici principal in primele sase luni de credit, in urmatorii trei ani va plati doar dobanda, urmand ca, dupa aceasta perioada, rambursarea sa se faca in rate lunare egale, se arata intr-un comunicat al bancii.

"Clientul va avea posibilitatea de a-si directiona resursele financiare destinate in mod normal platii ratei catre alte scopuri, avand in vedere ca in primele sase luni nu achita nimic, iar in urmatorii trei ani doar contravaloarea dobanzii", a declarat directorul general pentru retail banking si operatiuni al Piraeus Bank Romania, Catalin Parvu.

Creditul “de Casa Noua” se acorda pe o perioada de cel mult 30 de ani, iar valoarea minima a sumei acordate este de 5.000 euro sau echivalentul in lei. Avansul reprezinta minimum 25% in cazul creditelor ipotecare si imobiliare si 0% in cazul creditelor de nevoi personale garantate cu ipoteca si a celor de refinantare.

Piraeus Bank Romania detinea, la sfarsitul anului trecut active in valoare de 1,93 miliarde lei (569,8 milioane euro) si controla 1,12% din piata bancara romaneasca, conform datelor bancii centrale.