Conducerea Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a aprobat pe 2 aprilie sa contribuie cu maximum 12,5 milioane euro la fondul de investii de tip "private equity" Avallon MBO, care va investi in special in Polonia si va plasa maximum 25% din bani in alte noi state membre ale UE.

Institutia internationala estimeaza ca Avallon MBO va cheltuitui 50 milioane euro, dupa ce strangerea de lichiditati se va incheia. O prima inchidere a fondului este estimata la 30 milioane euro, iar BERD ar putea pune maximum 12,5 milioane euro sau o treime din suma de la prima inchidere, se spune in schita de proiect a BERD.

Avallon MBO este un fond de tip "private equity", specializat in investitii de capital in companii inchise private, informeaza NewsIn. Fondul va investi in companiile mici si mijlocii si va achizitiona toate actiunile sau pachete majoritare ale unei firme prin conversie de datorii in actiuni sau prin imprumuturi. Avallon MBO va mai cumpara firme prin intermediul managementului companiilor respective.

Noul fond va cumpara pachete de control in anumite companii si va investi capital alaturi de managementul acestora. BERD se asteapta ca marimea medie a investitiilor de capital sa fie de cinci milioane euro si ca tranzactiile sa fie facute mai ales prin conversia de datorii sau imprumuturi.

BERD isi propune sa demonstreze ca fondurile de investitii "private equity" sunt o forma de finantare ce poate sprijini companiile de marime mica si medie.

Fondul va fi o societate olandeza cu raspundere limitata. Avallon va numi o echipa de management, iar fondurile vor fi gestionate din Polonia.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Coronavirus| BRD donează 2 milioane de lei pentru lupta împotriva COVID-19
Setari Cookie-uri