Revolut a depășit pragul de 20 de milioane de clienți la nivel global, în cei șapte ani de existență pe piață. Aplicația financiară a ajuns să proceseze, în fiecare lună, peste 250 de milioane de tranzacții.

În România aplicația Revolut este prezentă din mai 2018, fiind una din cele mai populare soluții fintech printre utilizatorii de tehnologie. Țara noastră are 2 milioane de clienți, cu peste 420.000 de utilizatori în București. Capitala României este al doilea oraș european după Londra și primul ca număr de clienți, în UE. Un bucureștean din trei, din categoria populației active, este deținătorul unui cont Revolut.

Revolut a deschis anul trecut mai multe puncte de lucru sau sedii în marile metropole precum: New York, Tokyo, Madrid, Barcelona, Paris, Ciudad de Mexico, Berlin, Budapesta și București. Până la finalul anului, se vor deschide birouri și în Bombay și Bangalore. Compania are peste 5.000 de angajați.

Revolut s-a lansat în 2015, cu servicii de transfer instant de bani și schimb valutar pentru clienți. În ultimele 12 luni, Revolut a lansat mai multe produse și funcționalități noi, printre care On Demand Pay, în Regatul Unit al Marii Britanii, creditele personale, în Irlanda.

Cei mai mulți clienți Revolut sunt în Marea Britanie și Irlanda de Nord (4,8 mil. clienți), pe locul al doilea se situează România cu 2 mil. clienți, urmată de Irlanda cu 1,9 mil. clienți și Polonia cu 1,7 mil. clienți.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Luminița Mîndrilă
 Luminița Mîndrilă a lucrat anterior la Hotnews.ro și Aleph News, iar în prezent acoperă domeniul finanțe-bănci în cadrul Wall-Street.ro.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri