Bursa de Valori Bucuresti a decis sa suspende limita de procentuala de pret pentru actiunile Biofarm, Banca Transilvania si Turism Felix, acestea nefiind incluse in cosul indicilor BET si BET-C in sedinta de joi. In sedinta de joi, titlurile celor trei companii nu vor putea fi tranzactionate pe platforma Deal a Bursei de Valori Bucuresti.

"In sedinta de miercuri (n.red. ieri) s-a observat ca limita de 15% impusa prin codul bursier nu este suficineta pentru exprimarea cererii si ofertei pentru titlurile respective, motiv pentru care am decis sa punem in aplicare acesta prevedere a Codului", a declarat Stere Farmache, directorul general al BVB.

In cazul Biofarm si Turism Felix, joi este prima zi de tranzactionare dupa data de inregistrare, data pana la care actionarii puteau cumpara titluri prin care sa beneficieze de dreptul de preferinta la majorarea de capital propusa de cele doua companii.

Data de inregistrare pentru titlurile Bancii Transilvania a fost 9 mai, iar la sfarsitul sedintei de miercuri, titlurile bancii au inregistrat o scadere de 14,95% fata de sedinta anterioara, apropiindu-se de limita de 15% impusa de Codul Bursier.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri