Investitorii romani au subscris 87% din obligatiunile emise de Banca Europeana de Investitii (BEI), cea mai mare parte fiind subscrisa de investitorii institutionali, a anuntat Claudia Butac, director general al ABN AMRO Securities (Romania).

"Emisiunea de obligatiuni in lei a Bancii Europene de Investitii a fost foarte bine primita de investitori, cu atat mai mult cu cat in ultimile saptamani piata obligatiunilor s-a confruntat cu o lipsa de lichiditate. Bancile au subscris 64% din totalul emisiunii, 29%a fost subscris de societatile de asigurari, 5% de corporatii si aproape 1,5% de fonduri de investitii si societati de administrare a investitiilor", a declarat Claudia Butac, director general al ABN AMRO Securities (Romania), intermediarul emisiunii. Investitorii straini au subscris 13% din emisiune.

Initial, BEI a lansat o emisiune de obligatiuni in valoare de 150 milioane lei, suma care ulterior a fost majorata la 300 milioane lei. Obligatiunile cu rating AAA au un cupon anual de 7% si au fost oferite la un pret de emisiune de 100,25%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Asigurări auto: Cum operează centrele de constatare în timpul pandemiei
Setari Cookie-uri