Moody's a urcat ratingul atribuit puterii financiare a BRD-SocGen

Moody's a urcat ratingul puterii financiare a Bancii Romane pentru Dezvoltare (BRD)-Groupe Societe Generale la D+ (cu perspectiva stabila), de la D (cu perspectiva pozitiva) si a atribuit calificativul A2/Prime-1 pentru depozitele in moneda locala, datorita unei sustineri puternice a bancii mama.

Ratingul atasat depozitelor locale a urcat si datorita a ceea ce Moody's considera a fi "un foarte inalt suport sistemic al autoritatilor din Romania". Agentia a mentinut calificativul Baa3/Prime-3 pentru depozitele in moneda straina, deoarece acesta este constrans de ratingul suveran al Romaniei. Toate ratingurile au o perspectiva stabila, a mai mentionat Moody's, potrivit NewsIn.

Actiunea de ridicare a ratingurilor BRD SocGen vine dupa ce Moody's a finalizat introducerea noului sistem de analiza (JDA) si metodologia de calculare a ratingului puterii financiare a bancilor (BFSR) pentru banca mama din Franta, Societe Generale. Ulterior, spune comunicatul Moody's, agentia a incheiat aplicarea si aducerea la zi a metodologie BFSR pentru BRD SocGen, in care a introdus sustinerea bancii mama si alte elemente de suport in ratingul bancii romanesti, folosind metodologia JDA.

Moody's foloseste metodologia JDA pentru a incorpora potentialul factorilor externi in calculul ratingul de depozit al monedei locale. Potentialul sprijinului primit din afara poate reduce riscurile legate de depozitele si dobanzile practicate de banca, insa acest sprijin este deseori nesigur, mentioneaza agentia.

Metodologiile sunt aplicate de la tara la tara, rezultatele urmand a fi anuntate saptamanal. Rezultatele pentru bancile ale caror banca-mama este localizata intr-o alta tara, unde metodologiile noi nu au fost inca implementate, vor fi prezentate in acelasi timp cu cele ale bancii-mama, a informat agentia de rating.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Studiu BCG: Averea românilor ar putea fi mai puțin afectată de criza COVID-19
Setari Cookie-uri