Profitul BRD-SocGen a crescut in primul trimestru la 50,05 mil. euro

BRD - Groupe Societe Generale (SocGen) a incheiat primul trimestru al acestui an cu un profit net de 168 milioane lei (50,08 milioane euro), in crestere cu 12% fata de perioada similara din 2006, pe fondul cresterii semnificative a creditelor acordate.

Portofoliul de credite al bancii a crescut cu 78% in primele trei luni din 2007, pana la 19 miliarde lei (5,66 miliarde euro), iar depozitele atrase au depasit 20 miliarde lei (5,96 miliarde euro), in crestere cu 36% fata de anul precedent. Din totalul creditelor, imprumuturile acordate firmelor au crescut cu 64% comparativ cu luna martie a anului 2006, iar creditele acordate populatiei au crescut cu 96% fata de aceeasi perioada a anului precedent. Venitul net bancar a crescut cu 39% in aceasta perioada.

Potrivit Presedintelui BRD, Patrick Gelin, ”BRD continua sa inregistreze ritmuri inalte de crestere pe toate pietele si a reusit sa isi consolideze pozitia in conditiile unei concurente foarte puternice. Banca si-a confirmat forta pe piata de retail, unde produsele si serviciile, dar mai ales extinderea rapida a retelei de distributie i-au permis cresterea cotei de piata si a bazei de clienti. BRD acorda o atentie importanta si pietei clientelei de persoane juridice, in care marile corporatii si IMM-urile reprezinta surse importante de crestere in acest an.”

Titlurile BRD SocGen, listate la categoria I a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), au inchis sedinta de astazi la 23,60 lei/actiune. Valoarea tranzactiilor pe bursa cu actiunile institutiei financiare a fost, luni, de 3,19 milioane lei.

Depozitele clientelei la sfarsitul lunii martie 2007 depaseau 20 miliarde de lei, in crestere cu 36% comparativ cu anul trecut.

Subsidiara romaneasca a grupului financiar francez SocGen, BRD - Groupe Societe Generale, este a doua banca din Romania, si detinea la sfarsitul lui 2006 o cota de piata dupa active de 16,28%, potrivit datelor bancii centrale. BRD SocGen are un capital social de 696,9 milioane lei si avea o capitalizare bursiera la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) de 16,09 miliarde lei (circa 4,9 miliarde euro).

Principalul actionar este grupul financiar francez Societe Generale, care controleaza 58,33% din capitalul bancii. Cele cinci societati de investitii financiare (SIF) detin impreuna 25,26% din capital, iar Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) detine 4,99%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Studiu BCG: Averea românilor ar putea fi mai puțin afectată de criza COVID-19
Setari Cookie-uri