Veniturile din prime brute subscrise obtinute de Allianz-TiriacAsigurari au urcat cu 22% in primul trimestru al anului comparativ cu aceeasi perioada din 2006, pana la 98 milioane de euro (331,4 mil lei), datorita cresterii vanzarilor de polite auto si raspundere civila, a anuntat compania.
Pe segmentul asigurarilor de viata, o evolutie importanta s-a constatat pe segmentul vanzarilor de polite de asigurari legate de investitii (tip unit-linked), in crestere cu 80% in primul trimestru din 2007 fata de aceeasi perioada a anului trecut, se mai arata in comunicatul de presa.

Pe segmentul asigurarilor generale, subscrierile realizate in perioada 1 ianuarie-31 martie 2007 s-au situat la 90 milioane de euro (303 milioane de lei), cu aproape 19 milioane euro (peste 50 mil. lei) mai mult fata de primul trimestru al anului anterior, potrivit NewsIn. Cresterea veniturilor din activitatea de asigurari generale a fost sustinuta de evolutia pozitiva a vanzarilor de polite de asigurari auto CASCO, clasa de asigurari care continua sa detina cea mai importanta pondere (apoximativ 50%) in structura portofoliului de asigurari generale a Allianz-TiriacAsigurari, potrivit datelor publicate de companie.

Veniturile reprezentand prime brute subscrise in contul politelor CASCO in primele 3 luni ale anului curent au depasit 45 milioane de euro (152,5 milioane de lei), fata de cele circa 35 milioane euro (123 milioane lei) subscrise in aceeasi perioada din 2006. Asigurarile de raspundere civila pentru prejudicii produse tertilor din accidente auto au avut, de asemenea, o contributie importanta la cresterea volumului afacerilor de asigurari generale ale Allianz-tiriac. Subscrierile companiei pe aceasta clasa de asigurari au inregistrat un plus de peste 5 milioane de euro, pana la o valoare de 21 milioane de euro (70,8 milioane RON).

Reprezentantii companiei spun ca Allianz-TiriacAsigurari isi pastreaza pozitia de lider de piata pe segmentul asigurarilor de bunuri si proprietati, clasa de asigurari care a adus vanzari trimestriale de polite de 14,6 milioane euro (circa 50 milioane lei), reprezentand peste 16% din totalul primelor de asigurari generale subscrise de Allianz-Tiriacin primul trimestru din 2007.

Evolutii foarte bune in ceea ce priveste dinamica afacerilor de asigurari generale au mai fost consemnate pe clasele de asigurari de raspundere civila generala. Prin urmare, veniturile din prime brute subscrise au obtinut o crestere de peste 90% depasind nivelul de 2 milioane euro in primul trimestru al anului.

In primele trei luni ale acestui an, vanzarile de polite de asigurari legate de investitii (tip unit-linked) s-au majorat substantial, cu peste 80%, pana la un nivel de peste 6,5 milioane de euro, de la 3,5 milioane euro, in aceeasi perioada a anului trecut, se mai arata in raportul trimestrial al companiei.

In schimb, primele brute subscrise pe clasele de asigurari de viata traditionale s-au redus pana la un nivel de 1,85 milioane euro, ca urmare a faptului ca unele polite de asigurari de grup nu au fost reinnoite. “Cererea de asigurari de grup venita din partea angajatorilor, desi in crestere evidenta, este una foarte volatila, fiind determinata aproape in exclusivitate de pret”, considera reprezentantii Allianz-TiriacAsigurari. “in acelasi timp, din perspectiva ofertantilor, concurenta este extrem de puternica, ceea ce, in multe situatii, a dus la ofertarea unor produse de asigurari de grup la tarife sub cele tehnice”, au adaugat reprezentantii companiei.

Per total, valoarea subscrierilor trimestriale (T1 2007) ale Allianz-TiriacAsigurari pe segmentul asigurarilor de viata s-a situat la un nivel de 8,4 milioane de euro, cu aproximativ 1,4 mil. euro mai putin decat in aceeasi perioada a anului precedent.

In opinia reprezentantilor companiei, aceasta scadere este considerata ca fiind una conjuncturala. “Bugetele anuale proiectate indica faptul ca, pana la sfarsitul acestui an, vom reusi sa depasim pragul de 30 milioane de euro venituri din prime brute subscrise din activitatea de asigurari de viata, ceea ce inseamna ca vom continua sa crestem mai rapid decat piata si vom reusi sa ne consolidam pozitia in topul celor mai importanti trei ofertanti de asigurari de viata din Romania”, au mai spus reprezentantii Allianz-TiriacAsigurari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri