BCR a finalizat implementarea sistemului de plată inteligentă pentru parcările de la terminalele Aeroportului Internaţional Henri Coandă, potrivit unui comunicat al băncii.

Soluţia inteligentă permite oricărui călător să achite parcarea la aeroport simplu şi rapid. La accesul în incinta aerogării, sistemul emite la bariere un tichet cu cod de bare în baza căruia clientul va putea achita tariful parcării prin două metode: fie direct la barierele de ieşire doar cu card bancar, fără să mai treacă pe la automatele de plată. La barierele de ieşire, sistemul integrat va identifica numărul de înmatriculare al autoturismului, va calcula şi va afişa imediat pe ecran suma de plată; fie la unul dintre terminalele automate de plată instalate în parcări şi aeroport cu card sau cash.

În ambele situaţii, plata se poate face contactless, prin simpla apropiere a cardului bancar contactless sau a oricărui dispozitiv inteligent de tip telefon, ceas, brăţară, ce permite plăţi prin tehnologia NFC. Călătorii au posibilitatea, de asemenea, să achite parcarea şi cash la automatele de plată.

"Pentru BCR, dezvoltarea strategică a României este strâns legată de digitalizare, de aceea vom continua să susţinem importanţa tehnologiei pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii, mai ales că avem nevoie de servicii inteligente, care să creeze experienţe mai bune şi mai sigure pentru fiecare dintre noi. Când vorbim despre oraşe inteligente, nu putem să excludem din arhitectura urbană mobilitatea sustenabilă şi digitalizată, care începe prin optimizarea infrastructurii. La Aeroportul Internaţional Henri Coandă, am trecut de la digitalizarea în transportul public, prin implementarea soluţiei de plată contactless BCR pentru autobuzele şi trenurile care fac legătura între aeroport şi gară, la digitalizarea zonei de parcare. Iar posibilitatea de a plăti parcarea contactless, direct la barieră, la ieşire, este o soluţie rapidă şi uşor de utilizat, care înseamnă fluidizarea traficului, dar şi apreciere pentru timpul călătorilor şi a însoţitorilor", a declarat Dana Dima, vicepreşedinte Retail & Private Banking BCR.

Sistemul de plată cu card implementat de BCR a fost construit având la bază arhitectura de funcţionare reglementată de Mastercard şi VISA, astfel încât orice card emis oriunde în lume, de orice bancă, sub însemnele celor două organizaţii, poate fi utilizat pentru plata parcării de la Aeroportul Internaţional Henri Coandă.

BCR menţionează că a introdus mai multe sisteme moderne de plată, unice în România din punctul de vedere al funcţionalităţilor şi al integrării financiar-bancare, care permit plata călătoriei cu cardul bancar direct din mijloacele de transport în comun. În oraşele Bucureşti, Sibiu, Oradea, Cluj, Iaşi, Buzău, Timişoara, Reşiţa, Ploieşti, Piteşti, Baia-Mare, Râmnicu-Vâlcea, Sighişoara, Craiova, Arad şi Botoşani, BCR a lucrat îndeaproape cu regiile de transport public, iar soluţia a fost adaptată de la un oraş la altul, în funcţie de specificul local al companiei de transport.

De asemenea, din martie 2020, BCR a pus în funcţiune, în parteneriat cu Metrorex, un sistem similar în toate staţiile de metrou din Bucureşti, care permite plata cu orice card bancar contactless la toate porţile de acces. Din mai 2020, soluţia de plată a fost implementată şi la Societatea de Transport Bucureşti, astfel că la acest moment în aproape toate mijloacele de transport călătorii pot achita cu orice card/telefon/ceas contactless. Iar din august 2021, BCR a introdus soluţia de plată cu cardul bancar direct în tren pentru trenurile de călători care circulă pe ruta Gara de Nord - Aeroportul Internaţional Henri Coandă.

Sursa foto: BCR

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri