Pentru majoritatea studenților, începutul anului școlar înseamnă un efort financiar suplimentar pentru asigurarea costurilor de trai și de studiu la universitatea aleasă, iar aranjamentele privind cazarea pot reprezenta de multe ori o cheltuială semnificativă. Studenții pot alege soluțiile oferite de bănci pentru a-și amortiza cheltuielile legate de studii sau de cazare.

BCR Social Finance a lansat StudyUP este un produs de finanțare dedicat celor care vor să-și continue studiile, prin accesarea programelor de învățământ la nivel de facultate, masterat, doctorat sau prin cursuri de specializare în România.

Pentru cazare, studenții pot alege produsul financiar lansat de tbi bank care le permite acestora să acopere cheltuielile cu cazarea în campusul studențesc privat West Gate Studios, situat în zona de vest a Bucureștiului, în 10 rate fără dobândă.

Creditul pentru cei care vor să-și completeze studiile

Creditul StudyUP se adresează persoanelor între 18 și 45 de ani care vor să-și completeze studiile, iar sumele accesate pot fi folosite pentru una sau mai multe categorii de cheltuieli:

  • finanțarea taxei de studii (plata direct în contul furnizorului serviciului de educație);
  • chirie;
  • manuale, materiale școlare și echipamente;
  • cheltuieli diverse (alimente, transport, întreținere, etc.) în limita unui plafon maxim (1 salariu minim pe economie lunar).

Facilitatea beneficiază de o garanție de 80% oferită de Fondul European de Investiții, cu o perioadă de grație de până la 42 de luni și asigură:

  • finanțare de până la 145.000 de lei, în funcție de specializare și cheltuielile solicitate;
  • perioadă de creditare de maximum 120 de luni;
  • rată fixă de dobândă pe toata perioada derulării creditului.

„Într-o societate în continuă schimbare, singura soluție viabilă, pentru dezvoltarea sustenabilă a economiei și pentru diminuarea diferențelor sociale, este educația. În plus, contextul actual ne arată că educația este cea mai bună investiție pe care o putem face pentru noi și pentru viitorul nostru, iar dezvoltarea nivelului de expertiză și învățarea sunt resurse esențiale pentru schimbarea în bine și creșterea calității vieții”, a declarat Ștefan Buciuc, CEO BCR Social Finance.

Cazare la cămin în rate

Pentru studenții care vor să plătească eșalonat cheltuielile de cazare, o opțiune este cazarea în campusul studențesc privat West Gate Studios, pe care aceștia pot să-l plătească în 10 rate fără dobândă.

Finanțarea poate fi obținută rapid, 100% online și de la distanță, reducând astfel riscurile și sporind eficiența și rapiditatea procesului. Ofertele tbi permit studenților să acopere costul total al cazării la începutul anului universitar și să îl ramburseze ulterior, în rate lunare, fără dobânzi sau comisioane.

„Știm cu toții că viața de student poate fi frumoasă, dar în același timp vine și cu provocări. Mulți studenți se bazează pe susținere financiară din partea părinților pe tot parcursul facultății sau depind de venituri modeste specifice primului job. Acest instrument de finanțare este foarte eficient în atenuarea presiunilor financiare cu care se confruntă viitorii profesioniști în timpul studiilor, ajutându-i să își achite cazarea într-un mod accesibil și adaptat nevoilor lor”, a spus Ionuț Sabadac, VP Merchant Solutions, tbi.

Care sunt ofertele băncilor pentru a economisii pentru viitorul copilului

Dacă vrei să începi să faci economii pentru copii, nu trebuie să aștepți până când acesta poate să numere până la cifra dobânzii. Cele mai multe conturi de economii pentru copii pot să fie deschise încă de la naștere.

Conturile de economii pentru copii sunt alegerea bună atunci când vrei să pui deoparte pentru viitorul celui mic. Există o plajă vastă a ofertelor de economisire, existând depozite speciale pentru minori.

Citiți și: Ce bănci oferă cele mai avantajoase produse de economisire pentru copii.

Economiștii recomandă ca atunci când alegi să economisești pentru copilul tău să apelezi la instrumente pe termen lung.

„Economiile pentru educația copiilor trebuie să aibă în calcul ca instrumentul să nu se devalorizează în timp, deci poți opta pentru euro sau dolar. Ideal este să te gândești la termenul în care o să folosești banii: pe termen lung poți să folosești euro sau dolar, iar pe termen scurt, poți să-ți ții banii în lei”, a declarat analistul economic Irina Chițu.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Luminița Mîndrilă
 Luminița Mîndrilă a lucrat anterior la Hotnews.ro și Aleph News, iar în prezent acoperă domeniul finanțe-bănci în cadrul Wall-Street.ro.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri