Actionarii Bank Leumi Romania au decis, intr-o sedinta din 16 aprilie, sa majoreze capitalul social al bancii cu 1,8 milioane lei pana la 91,61 milioane lei (28 milioane euro), potrivit hotararii publicate luni in Monitorul Oficial, informeaza NewsIn.

In prezent, capitalul social al bancii este de 89,81 milioane lei (27,4 milioane euro), informeaza NewsIn. Majorarea ca pitalului social al bancii se va face prin emiterea unui numar de 18 milioane de actiuni noi, cu aceeasi valoare nominala ca si cele existente, de 0,10 lei, fara a exista vreo prima de emisiune.

"Fiecare actionar inregistrat in registrul actionarilor la data de referinta 30.03.2007 va putea subscrie, pentru fiecare 50 de actiuni detinute, o actiune nou emisa (rotunjirile se fac la cel mai apropiat numar intreg)", se arata in hotararea adunarii generale a actionarilor (AGA).

Banca detinea active de 576,5 milioane lei (170,5 milioane euro) la sfarsitul anului trecut si controla 0,33% din piata bancara romaneasca, dupa cum arata datele bancii centrale.

Bank Leumi Romania (fosta Eurom Bank) este subsidiara grupului financiar israelian Leumi, care a cumparat in august 2006 99,27% din capitalul social al Eurom Bank de la firma olandeza Kolal BV, pentru care a platit 34 milioane dolari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Neacșu, CEC: Nu trebuie să fim cârcotași în privința IMM Invest
Setari Cookie-uri