Pentru iunie, raportul leu/euro a fluctuat intr-un culoar mult mai ingust, la aceasta contribuind, in mod decisiv, evolutia cursului pe piata valutara. Investitorii asteapta inca sa vada o apreciere mai mare a monedei nationale, care se mentine de circa doua luni peste pragul de 3,6 lei. Preturile futures au fluctuat intre 3,6150 si 3,6245 lei, vinerea trecuta euro fiind cotat la 3,6175 lei, sub cotatiile din piata valutara.

Investitorii de la Sibiu au inceput sa isi recapete increderea in dolarul american, dupa ce la inceputul anului pretul futures pentru scadenta iunie scazuse la 2,68 lei. Cu toate acestea moneda americana se afla inca departe de maximul de 2,97 lei.

Raportul leu/dolar a fost tranzactionat saptamana trecuta la preturi cuprinse intre 2,8150 si 2,84 lei.
Paritatea euro/dolar a fost tranzactionata, la randul sau, pe parcursul saptamanii intr-un culoar ingust, investitorii asteptand definirea unui trend clar. Euro a fluctuat intre 1,2850 - 1,29 dolari, in piata facandu-si simtita prezenta hedgerii.

"Pentru perioada urmatoare se asteapta testarea, pentru a treia oara in acest an, a pragului de 1,2740 dolari, declara un broker. O depasire a acestuia ar aduce paritatea in dreptul nivelului major de 1,2560 dolari, urmatorul punct de rezistenta aflandu-se la 1,22 dolari".


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Adevarata cauza a deprecierii leului: deficitul extern! Cum a evoluat?