Numarul clientilor care s-au prezentat la ghiseele bancilor pentru a se interesa despre noile norme de creditare aprobate de catre Banca Nationala a Romaniei (BNR) a crescut vertiginos, au declarat oficialii bancii Alpha Bank.
Afluxul de clienti s-a datorat relaxarii conditiilor de acordare a imprumuturilor de catre BNR, masura care a avut ecou inca din prima zi pentru Alpha Bank, prima banca comerciala care beneficiaza de aceste inlesniri.

“La sfarsitul primei zile in care noile conditii de creditare au fost aplicate, putem vorbi despre o crestere cu 50% a numarului celor care au solicitat informatii direct la unitatile bancii, cei mai multi dintre acestia fiind persoane cu venituri medii si peste medie”, au declarat pentru Wall-Street reprezentantii Alpha Bank.

Numarul apelurilor telefonice prin care au fost solicitate informatii despre produsele de creditare ale bancii s-a dublat, iar in ceea ce priveste aplicatiile on-line pentru credit, acestea au crescut cu peste 300% imediat dupa ce au fost anuntate noile conditii de creditare.

Bancile din Romania au inceput din aceasta saptamana sa aplice propriile norme de creditare dupa ce, in urma cu doua luni, banca centrala a decis sa elimine obligativitatea avansului pentru creditele acordate populatiei, care se situa la 25% din suma imprumutata in cazul celor ipotecare si la 30% pentru creditele de consum, precum si valoarea maxima a gradului de indatorare a persoanelor fizice.

Alpha Bank Romania este prima banca care acorda incepand credite fara avans si va putea accepta si un grad de indatorare mai ridicat, fiind prima institutie financiara din Romania care a primit avizul Bancii Nationale a Romaniei (BNR) pentru normele de creditare realizate conform noilor reglementari.

Noile norme de creditare ale Alpha Bank Romania prevad doua modificari foarte importante pentru clienti, care constau in reducerea avansului minim solicitat la acordarea creditelor imobiliare sau ipotecare Alpha Housing, precum si cresterea gradului de indatorare. Regulamentele recent abrogate de Banca Nationala a Romaniei (BNR) prevedeau un avans minim de 25% din valoarea imobilului si un grad de indatorare de maximum 40% din venitul lunar net al persoanelor care solicitau credite.

Bancherii de la Alpha Bank nu exclud varianta acordarii de credite fara avans. Astfel, avansul pentru creditele imobiliare va fi de 15%, reducerea sub acest nivel fiind posibila in conditiile in care valoarea tranzactiei va fi mai mica decat valoarea de piata a imobilului. Mai mult, conform noilor reglementari, negocierea dintre banca si client va fi decisiva pentru stabilirea conditiilor de credtitare.

“Pentru inceput, reducerea avansului minim solicitat pentru creditele imobiliare/ipotecare de la 25% la 15% vine in intampinarea nevoilor clientilor nostri, permitandu-le sa cumpere locuinta dorita mult mai curand, nemaifiind nevoie de economii substantiale pentru contractarea creditului. In cazul in care un client doreste sa participe cu un avans mai mare decat cel minim solicitat de banca (15%) suntem deschisi, aceasta nereprezentand un impediment pentru acordarea creditului”, a declarat pentru Wall-Street Ion Stan, Director Coordonator Operatiuni Alpha Bank Romania.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri