Instrumentele financiare cu venit fix sunt reprezentate din titluri de stat pe termen lung, obligatiuni corporatiste simunicipale, precum si alte instrumente de investitii de pe piata monetara, se arata in comunicat. Plasamentele in actiunile cotate pe piata bursiera romaneasca sunt cele aflate in compozitia indicilor BET al Bursei de Valori Bucuresti si BET FI,care include titlurile celor cinci societati de investitii financiare (SIF).

"Acesta este un pas important care in mod sigur va avea o contributie majora in dezvoltarea unei piete a pensiilor dinamica si functionala. Suntem incantati sa fim printre primele companii care au primit toate autorizarile din partea CSSPP si poate deja sa inceapa colectarea de contributii de la viitorii participanti", a declarat directorul general al Aviva Asigurari de Viata, Shah Rouf.

Aviva Asigurari de Viata a intrat pe piata din Romania in anul 2000, are peste 400.000 de clienti si dispune de o retea formata din patru centre de dezvoltare si aproape 20 de agentii. Volumul primelor brute subscrise ale Aviva Asigurari de Viata, divizia romaneasca a celui mai mare asigurator din Marea Britanie, a urcat anul trecut cu 30,7% fata de 2005, la 63,98 milioane lei (18,9 milioane euro), iar activele societatii au crescut cu 31,2% la 134,5 milioane lei (49,7 milioane euro).