BCR infiinteaza o companie de administrare de fonduri de pensii private obligatorii

Banca Comerciala Romana (BCR) a inceput demersurile pentru obtinerea aprobarilor necesare functionarii unei companii specializate in administrarea de fonduri de pensii obligatorii administrate privat (Pilonul II). Astfel, BCR a depus la Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) cererea de avizare a constituirii Administratorului de fonduri de pensii obligatorii administrate privat.

Societatea de administrare va purta numele “BCR ADMINISTRARE FOND DE PENSII S.A.” iar capitalul social initial este de 50.000.000 RON. BCR detine 99,99 % din actiunile societatii.

Dupa ce va obtine avizul de constituire, BCR va face demersurile de inscriere a Administratorului la Registrul Comertului si pentru obtinerea autorizatiei de functionare a Administratorului si a schemei de pensii.

BCR are ca obiectiv sa fie liderul pietei fondurilor de pensii obligatorii administrate privat (Pilonul II) cu o cota de piata de peste 30%.

BCR a obtinut deja avizul arbitrului pensiilor private pentru a fi banca depozitar de fonduri de pensii private, iar societatea de asigurari de viata a grupului financiar - BCR Asigurari de Viata SA - a fost autorizata ca administrator de fonduri de pensii private facultative (pilonul III).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri