Interamerican Romania isi face companie de administrare de pensii private

Interamerican Romania a depus cererea de autorizare a companiei Interamerican Pensii Private, care va opera atat pe segmentul pensiilor facultative (pilonul III), cat si pe cel al pensiilor obligatorii administrate privat (pilonul II), a anuntat compania.

Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) urmeaza sa analizeze cererea inaintata de Interamerican Romania, potrivit NewsIn. “Grupul Eureko, din care face parte si Interamerican Romania, detine o vasta experienta in reforma pensiilor private atat pe pietele mature, cat si pe pietele aflate in curs de dezvoltare”, a declarat managerul proiectului din cadrul Interamerican Romania, Besim Jawad.

In opinia lui, rezultatele obtinute in Polonia si in Slovacia garanteaza succesul companiei “Interamerican Pensii Private” pe piata din Romania.

Interamerican functioneaza in Romania din 1995, ca subsidiara a grupului elen Interamerican, care a fost preluat, in 2001, de grupul olandez Eureko Group BV. Eureko detine circa 92,38% din capitalul social al grupului elen.

Interamerican Romania a incheiat anul financiar 2006 cu un volum de prime brute subscrise, valabil pentru toate categoriile de asigurari, de 53,162 milioane lei, in crestere cu 14% fata de nivelul din 2005. Cresterea cea mai mare, de 23%, a fost inregistrata de sectorul asigurarilor de viata, segment pe care cuantumul primelor brute subscrise a atins valoarea de 27,411 milioane lei. Dintre acestea, asigurarile de viata legate de investitii au marcat o crestere cu 99% fata de 2005.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
TransferGo lansează o nouă opțiune: creștere de 25% a tranzacțiilor
Setari Cookie-uri