Actionarii companiei EFG Retail Services IFN SA au aprobat majorarea capitalului social cu 33 milioane lei (circa 10 milioane euro), prin aport in numerar, prin emiterea unui numar de 33 milioane actiuni cu o valoare nominala de un leu fiecare, potrivit datelor publicate in Monitorul Oficial.

Capitalul social al EFG Retail Services IFN SA era la sfarsitul anului 2005 de 766.000 lei, potrivit NewsIn. Actiunile vor putea fi subscrise si de o alta societate membra a grupului Eurobank EFG, in conformitate cu decizia consiliului de administratie al societatii.

Eurobank EFG a infiintat in 2004, in Romania, Euroline Retail Service, primul emitent de carduri de credit nebancare din tara, prin cardurile de credit EuroLine si EuroLine Style, urmand ca din 3 august 2006 sa-si schimbe denumirea in „EFG Retail Services IFN SA”.

Actionarul majoritar al Bancpost, Eurobank EFG Group, este prezent in Romania si prin Euroline Retail Service IFN, EFG Eurobank Mutual Funds Management Romania SAI, EFG Eurobank Finance, EFG Eurobank Securities, EFG Eurobank Leasing, EFG Eurobank Property Services si EFG IT Shared Services.

Eurobank EFG a intrat pe piata romaneasca in anul 2000, prin achizitionarea unui pachet initial de 19,25% din capitalul social al Bancpost.

De atunci, grupul si-a extins in mod constant prezenta, atat prin cresterea pachetului sau de actiuni din Bancpost, devenind in prezent actionarul majoritar, cu 77,5% din totalul actiunilor, cat si prin infiintarea mai multor societati, printre care se numara EFG Retail Services, EFG Eurobank Leasing, EFG Eurobank Mutual Funds Management Romania, EFG Eurobank Finance, EFG Eurobank Securities si EFG Eurobank Property Services.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Barbu, IT Smart Systems: Omnichannel, abordarea căștigătoare pentru bănci
Setari Cookie-uri