Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) a plasat ieri titluri de stat cu valoarea nominala de 30 milioane lei si randament mediu de 7,15% pe an, din emisiunea de titluri anuntata de 100 milioane lei scadenta la trei ani si cinci luni, informeaza NewsIn.

Titlurile au o rata a cuponului de 6,00%. Randamentul maxim acceptat de MEF a fost de 7,15%, iar oferta totala a bancilor a fost de 366,07 miliarde lei. Valoarea nominala a unui certificat de trezorerie si a unei obligatiuni de tip benchmark este de 10.000 lei.

La licitatie au depus oferte de cumparare de titluri de stat 12 dealeri primari: ABN Amro Bank, Alpha Bank Romania, BRD - Groupe Societe Generale, HVB tiriac Bank, Banca Comerciala Romana (BCR), Banca Transilvania, Bancpost, Citibank Romania, Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC), ING Barings, MKB Romexterra si Raiffeisen Bank.

Finantele au anuntat acum doua saptamani ca vor lansa in luna mai titluri de stat in valoare totala de 1,4 miliarde lei, insemnand doua emisiuni de certificate de trezorerie cu scadenta la un an, de 600 milioane lei, si alte doua emisiuni de obligatiuni de tip benchmark cu scadenta la 3, respectiv 5 ani, de 800 milioane lei.

Prima emisiune de obligatiuni de stat de tip benchmark din luna mai, cu scadenta la cinci ani, a fost anuntata la o valoare de 700 milioane, in timp ce a doua emisiune avea scadenta la trei ani si era programata la o suma de 100 milioane lei.

Ministerul Finantelor a anuntat ca, in al doilea trimestru din 2007, va lansa sase emisiuni de obligatiuni de tip benchmark si sase emisiuni de certificate de trezorerie in valoare totala de cinci miliarde lei. Conform calendarului de emisiuni de titluri de stat pentru anul in curs, valoarea totala a imprumuturilor va fi de 12 miliarde lei. Finantele mai intentioneaza sa emita, in acest an, euroobligatiuni in valoare de 500 milioane euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Coronavirus |ANAF nu te mai vrea la coadă la ghișee
Setari Cookie-uri