Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a primit in aceasta luna trei solicitari de autorizare de constituire ca societati de pensii in baza legii, privind fondurile de pensii administrate privat, se arata intr-un comunicat al CSSPP remis NewsIn. Societatile care au solicitat autorizare sunt BCR Administrare Fond de Pensii, Aviva ca societate de administrare a unui fond de pensii privat si Omniasig Pensii - societate de administrare a unui fond de pensii administrat privat.

Documentatiile depuse se afla in diverse etape ale procedurii de analiza, urmand ca dupa indeplinirea conditiilor impuse de legislatia in vigoare, sa fie propuse consiliului CSSPP pentru autorizare, se arata in comunicatul de presa.

Obtinerea autorizatiei de constituire a unei societati de pensii nu garanteaza si obtinerea autorizatiei de administrare. Societatea de pensii va putea administra un fond de pensii administrat privat numai dupa emiterea, de catre CSSPP , a deciziei de autorizare de administrare, potrivit datelor publicate de companie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Platforma de rezervări online în restaurante, ialoc.ro, se listează pe Seedblink
Setari Cookie-uri