Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a verificat peste 2.400 de persoane fizice şi juridice în contextul sancţiunilor internaţionale după începerea războiului din Ucraina, a blocat 10,099 milioane de euro şi a confiscat alte 13,171 milioane de lei, a anunţat preşedintele Agenţiei, Lucian Ovidiu Heiuş.

"După începerea războiului din Ucraina ştiţi că s-au dispus anumite sancţiuni internaţionale. Niciodată nu am discutat despre ele şi cred că este momentul să vă dau nişte cifre legat şi de activitatea ANAF în acest domeniu. Practic, începând cu data de 28 februarie anul acesta, la nivelul ANAF s-au efectuat verificări în vederea identificării persoanelor sau entităţilor care au fost supuse sancţiunilor internaţionale”, a spus șeful ANAF.

”Am verificat peste 2.400 de persoane fizice şi juridice, am emis 7 ordine de preşedinte ANAF la diverse societăţi şi vă spun câteva din ele: Aeroflot, TMK, TMK sunt vreo 4 societăţi care aparţin aceluiaşi grup, Metalloinvest Trading, MMK Metalurji, MMK Metalurji Sanayi. Deci în total 7 societăţi care au fost supuse acestor sancţiuni internaţionale şi la care ANAF a aplicat întru totul sancţiunile internaţionale", a declarat Lucian Ovidiu Heiuş.

El a afirmat că s-a dispus blocarea sumei de 10,099 milioane de euro, au fost date amenzi contravenţionale celor care nu au respectat deciziile în urma sancţiunilor în valoare de 280.000 de lei şi au fost confiscate sume de 13,171 milioane de lei.

Citește și: Cine sunt cei doi oligarhi ruși sancționați de ANAF. Au investit în iahturi de sute de milioane de dolari, dar și într-o uriașă catedrală

"În acelaşi timp, ca preşedinte ANAF, am emis şi 9 ordine de derogare de la aceste sancţiuni pentru că am considerat că nu este normal ca anumite companii unde lucrau foarte mulţi angajaţi şi care riscau să fie închise să nu-şi desfăşoare activitatea. Şi ştiţi că există o ordonanţă dată şi o directivă europeană care permite, în anumite condiţii, suspendarea acestor sancţiuni prin numirea unui administrator special care practic supervizează toate plăţile care se fac în cadrul companiei şi toată activitatea companiei pentru ca nicio resursă financiară nu ajungă la oligarhii ruşi de pe această listă, dar în acelaşi timp economia Românească şi angajaţii acestor societăţi să nu aibă de suferit", a mai spus Lucian Heiuş.

Sursa foto: Facebook / ANAF

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri