Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM), a inscris in registrul sau, in aceasta saptamana 17 societati de brokeraj din Marea Britanie si una din Cipru, ridicand pana aproape de 60 numarul celor care pot activa pe piata romaneasca, informeaza The Money Channel.

De la inceputul anului si pana in prezent, numarul caselor de brokeraj straine care au cerut sa opereze in Romania de apropie de 60, iar dintre acestea, majoritatea sunt din Marea Britanie si una din Cipru.

Printren ultimele case de brokeraj care au primit atestat din partea CNVM, se afla si Merrill Lynch International. Acesteia i se adauga alte nume cunoscute precum City Credit Capital, Creditex Brokerage LLP, JP Morgan, Cheyne Capital Management, sau BGC Brokers LP.

Desi numarul firmelor straine de servicii financiare se apropie de 60, pana acum niciuna nu a intrat in ringul bursier, pentru a intermedia tranzactii. Potrivit normelor, brokerii straini trebuie sa solicite acest lucru Bursei de Valori Bucuresti (BVB). Una din conditiile pentru ca o firma de brokeraj sa tranzactioneze pe BVB este ca in respectiva societate sa existe cel putin doi agenti pentru investitii financiare, care indeplinesc cerintele privind autorizarea ca agenti de bursa.

In prezent, pe piata romaneasca de capital activeaza 74 de case de brokeraj autohtone.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Coronavirus| BNR reduce dobânda cheie cu 0,50 puncte procentuale
Setari Cookie-uri