Presedintele Bancii Comerciale Romane (BCR), Nicolae Danila va conferentia la Ryad, in data de 22 mai, pe tema modului in care este implementata guvernanta corporatista in BCR, autoritatile din Arabia Saudita manifestandu-si interesul fata de experienta bancii romanesti care ar putea servi ca model.

Presedintele executiv al BCR este singurul bancher din Europa Centrala si de Est care a fost invitat pentru a sustine o expunere, pornind de la experienta BCR.

"Autoritatile financiare din Arabia Saudita cauta in acest moment modele care sa sustina elaborarea unui Program national de reforma in sistemul bancar in sfera guvernantei corporative. Pe de alta parte, BCR a fost prima institutie financiara din Romania care a implementat cu succes principiile si cele mai bune practici in domeniul guvernantei corporative. Pentru sauditi este poate mai interesant modul in care o institutie isi construieste propria arhitectura de guvernanta corporativa si cum isi adapteaza mecanismele la aceasta, decat transplantul procedurilor", a declarat, duminica, pentru NewsIn, Corneliu Cojocaru, directorul de comunicare al BCR.

"Eexperienta romaneasca de succes, institutionala si personala, in reformarea sistemului bancar si in guvernanta corporativa este apreciata ca deosebit de valoroasa si un model de urmat", a adaugat Cojocaru, citat de NewsIn.

Reuniunea de la Ryad este organizata de Autoritatea Monetara din Arabia Saudita in cooperare cu Institutul Bancar Saudit si International Finance Corporation (IFC).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Platforma de rezervări online în restaurante, ialoc.ro, se listează pe Seedblink
Setari Cookie-uri