Administratorii de pensii private (pilonul II) si pensii facultative (pilonul III) au nevoie de un capital social de minimum 5,5 milioane euro, echivalent in lei, potrivit Consiliului Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).
CSSPP a aprobat recent o norma privind autorizarea societatii de pensii ca administrator al fondurilor de pensii facultative si al unui fond de pensii administrat privat.

O societate de pensii, constituita in baza legii privind pensiile administrate privat va putea gestiona un fond de pensii administrat privat si fonduri de pensii facultative in baza a doua decizii de autorizare emise de catre CSSPP, se arata in comunicatul de presa.

Capitalul social necesar desfasurarii activitatii de administrare a fondurilor de pensii facultative si a unui fond de pensii administrat privat va fi alocat astfel: 1,5 milioane euro, echivalent in lei, exclusiv pentru administrarea de fonduri de pensii facultative, respectiv 4 milioane euro, echivalent in lei, exclusiv pentru administrarea unui fond de pensii administrat privat. Activele si pasivele fiecarui fond de pensii administrat privat vor fi organizate, evidentiate si administrate distinct, separat de celelalte fonduri de pensii facultative pe care le administreaza acelasi administrator si de contabilitatea proprie a acestuia.

Actul normativ emis de catre CSSPP exclude posibilitatea transferului intre fonduri sau intre fonduri si administrator. CSSPP va interzice, astfel, societatilor de pensii, orice transfer intre activele, pasivele, veniturile si cheltuielile de administrare a unui fond de pensii administrat privat si activele, pasivele, veniturile si cheltuielile de administrare a fondurilor de pensii facultative, potrivit comunicatului de presa.

Norma a fost elaborata pentru a asigura premisele demararii si dezvoltarii eficiente a sistemului de pensii private in Romania si pentru a facilita activitatea de supraveghere si control comuna celor doua piloane, potrivit CSSPP.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri