Banca Comerciala Romana (BCR) a introdus la inceputul saptamanii un comision de 1,5% (dar nu mai putin de 5 lei) din valoarea facturilor de utilitati, prestari servicii sau vanzare de produse, platite in numerar in lei la ghiseele bancii.

Modificarea face parte din noua politica de comisioane a BCR, care are drept scop stimularea platilor electronice in detrimentul celor in numerar.

"Comisioanele aferente operatiunilor efectuate in baza Conventiilor incheiate intre banca si beneficiarul sumelor pana la data intrarii in vigoare a noilor reglementari, se platesc conform prevederilor acestor conventii", se precizeaza intr-un comunicat al bancii.

In cazul in care facturile de utilitati sau servicii sunt platite prin intermediul cardului de la ATM, comisionul este zero.

De asemenea, BCR modifica comisionul pentru retragerea de numerar in lei la ghisee la 0,4%, dar nu mai putin de 3 lei. "Clientii bancii pot plati, in schimb, un comision semnificativ mai mic, utilizand un card BCR", se mai arata in comunicat.

Clientii care retrag numerar de la bancomat platesc un comision mai mic, de 0,2% din valoarea operatiunii, dar nu mai putin de 0,2 lei. Daca posesorul cardului este salariat bugetar, student sau pensionar, comisionul este zero.

Totodata, se introduce un comision de 2 lei pe operatiune pentru modificarea sau anularea a instructiunilor de plata sau a mandatului dat bancii prin Direct Debit si Standing Order. Comisionul se aplica clientilor care vor incheia contracte cu banca privind plata prin Standing Order sau de mandat privind plata prin debitare directa, dupa intrarea in vigoare a noilor reglementari.

BCR, membra a grupului Erste Bank, este cea mai importanta institutie bancara din Romania, care gestioneaza active de peste 14 miliarde euro. BCR este o banca universala si are, in prezent, 495 sucursale si agentii, emite 23 tipuri de carduri de credit si de debit si are instalate peste 1.300 bancomate (ATM) si 11.000 aparate pentru plata cu cardul la comercianti (POS).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Coronavirus |ANAF nu te mai vrea la coadă la ghișee
Setari Cookie-uri