Bucurestenii si firmele din capitala au imprumutat, pana la sfarsitul lunii februarie a acestui an, echivalentul a 33,19 miliarde lei, suma ce a reprezentat peste 35% din totalul creditelor in lei si valuta acordate de banci in aceasta perioada, arata datele Bancii Nationale a Romaniei (BNR) citate de NewsIn.

Bucurestenii au fost urmati in clasament de populatia si firmele din judetele Cluj, care au imprumutat echivalentul a 3,87 miliarde lei, Constanta (3,54 miliarde lei) si Timis (3,47 miliarde lei). in total, locuitorii si firmele din Bucuresti si din cele trei judete mentionate au luat aproape jumatate din creditele acordate de banci in toata Romania.

La polul opus s-au situat persoanele si companiile din judetele Giurgiu, care s-au imprumutat in lei si valuta cu echivalentul a doar 459 milioane lei, Covasna (538 milioane lei) si Tulcea (582 milioane lei), se mai observa in raportul despre comportamentul financiar al populatiei si firmelor publicat pe pagina de internet a bancii centrale.

Creditele in lei si valuta, la nivelul intregii tari, au insumat la finalul lunii februarie 94,32 miliarde lei, iar volumul creditelor in lei a fost mai mare decat cel in valuta. Astfel, creditele in lei au totalizat 48,82 miliarde lei (51,75% din total), in vreme ce creditele in valuta acordate pana in februarie populatiei si firmelor au echivalat cu 45,51 miliarde lei.

In perioada amintita, populatia a luat credite in lei si valuta care au echivalat cu 41,17 miliarde lei, din care peste 58% au fost in moneda nationala (23,89 miliarde lei).

Firmele au contractat, pana in februarie, credite in lei si valuta care au echivalat cu 49,43 miliarde lei, din care creditele in lei au reprezentat 47,8% (49,43 miliarde lei).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
COVID-19 | Societe Generale și Natixis renunță la plata dividendelor pentru 2019
Setari Cookie-uri