Bursa de Valori Bucuresti (BVB), impreuna cu Asociatia Brokerilor, va demara un road show, in zece orase mari din Romania, pentru atragerea de noi emitenti care sa creasca lichiditatea la Bursa a declarat in cadrul Conferintei Pietelor de Capital, presedintele Asociatiei Brokerilor, Dan Paul

Potrivit presedintelui Asociatiei Brokerilor din Romania, "lipsa de interes a investitorilor se explica in special prin lichiditatea scazuta a Bursei". Dan Paul a spus ca se asteapta ca "prin cooptarea celor 150 de companii de pe Rasdaq la cota Bursei, banda in care investitorii vor putea sa investeasca va putea creste si odata cu acest lucru (n.r. va spori) si lichiditatea".

Totusi, presedintele Asociatie Brokerilor din Romania a precizat ca "lichiditatea nu poate sa creasca doar asa", ci este nevoie si de "atragerea unor noi emitenti" la Bursa de Valori Bucuresti.

Narcisa Fatu: Piata de capital este suprareglementata

Piata de capital este suprareglementata, ar fi indicat sa se renunte la toate reglementarile care nu fac altceva decat sa impiedice afacerile si sa se creeze un sistem legislativ coerent si corelat intre toti actorii pietei, potrivit Narcisei Fatu, avocat la Bostina & Asociatii.

"Legislatia pietei de capital este structurata ca o piramida: in varf este legea pietei de capital 297/2004, la mijloc se afla regulamentele si toate dispozitiile Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM), iar la baza se gasesc regulamente operatorilor de piata Bursa de Valori Bucuresti (BVB), Bursa Electronica Rasdaq si Bursa Monetar Financiara si de Marfuri Sibiu (BMFMS). Sistemul legislativ trebuie sa fie coerent si trebuie sa fie corelat intre varf, mijloc si baza", a precizat Narcisa Fatu, citata de NewsIn.

Regulamentele emise de CNVM in perioada 2005-2006 sunt foarte multe si respecta regulamentele europene, spune Fatu, care averizeaza insa ca aceastea sunt in proportie de 90% sunt traduceri. "Lucrurile ar trebui imbunatatite din punct de vedere al contributiei nationale, adica, ar trebui adaptate", a mai spus Narcisa Fatu.

Referitor la legislatia aplicabila ofertelor publice initiale de listare (IPO), Fatu a spus ca exista etape procedurale care ar putea sa dispara, ceea ce ar reduce timpul pana la listarea propriu-zisa. "Ar trebui sa chibzuim la efectele reglementarilor pe care le emitem, ca sa nu ne uimesca efectele aplicarii ulterioare", a conchis avocatul de la Bostina & Asociatii, dand ca exemple reglementarile referitoare la delistarile companiilor, in special cele de pe Rasdaq, si reglementarile referitoare la Societatile de Investitii Finaciare (SIF), la care s-au facut multe modificari, intr-un timp foarte scurt. "Ar trebui sa existe mai multa flexibilitate a cadrului legislativ al pietei de capital", a incheiat Narcisa Fatu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri