Creditele rapide oferite de Instituțiile Financiare Nebancare, precum și creditele de nevoi personale oferite de bănci pot fi instrumente financiare foarte utile atunci când sunt folosite cu inteligență. În perioadele de abundență financiară și liniște pe plan economic, aceste tipuri de credite sunt un mijloc prin care ne putem achiziționa cursuri de pregătire, diferite obiecte electronice și electrocasnice, vacanțe și alte experiențe plăcute sau cu ajutorul cărora putem rezolva probleme financiare de moment. În perioadele de incertitudine economică, însă, accesarea unui astfel de împrumut poate deveni rapid o corvoadă.

Împrumuturile rapide, colacul de salvare al unui plan financiar bine pus la punct

Anul 2023 se anunță a fi o furtună economică în cel mai puternic sens al expresiei, iar cea mai bună strategie pentru a trece cu succes peste această perioadă este planificarea corespunzătoare a lunilor care urmează. Chiar dacă în mod obișnuit nu sunteți persoane preocupate de finanțe personale și budgeting, una dintre cele mai înțelepte decizii pe care o puteți lua acum este să vă puneți ordine în viața financiară.

După ce calculați balanța venituri-cheltuieli și o eficientizați prin tăierea cheltuielilor inutile, puneți la cale un plan prin care să economisiți cât puteți de mult din veniturile lunare. Dacă încă nu ați pus bazele unui fond de urgență și a unui fond de siguranță, acum este cel mai bun moment să faceți acest lucru. Ultimul detaliu al planului perfect din punct de vedere financiar este lista cu instrumente de urgență.

Un împrumut rapid este soluția perfectă pentru diferitele situații neplăcute pe plan economic care pot fi rezolvate cu sume mici de bani. Birocrația redusă, obținerea banilor în maxim 24 de ore și ușurința cu care poate fi accesat sunt avantaje foarte importante în cazurile în care avem nevoie de bani cât mai repede. Chiar și așa, nu vă aruncați să luați credit de la primul IFN care vă face o oferă, ci comparați întotdeauna creditele pentru a găsi cea mai bună ofertă de pe piață. Spre deosebire de anii trecuți în care acest tip de instrument financiar putea fi accesat pentru îndeplinirea micilor dorințe de moment, acum va trebui să îl considerăm exclusiv colacul de salvare în cazul urgențelor economice.

Creditele de nevoi personale

În contrast cu împrumuturile rapide, creditele de nevoi personale sunt instrumente financiare oferite de bănci, cu birocrație excesivă și mult mai multe condiții de accesare. În perioadele incerte pe plan economic, dificultatea obținerii unui astfel de credit poate fi un factor de protecție pentru cei care nu ar folosi cu înțelepciune banii obținuți. În plus, se pare că inflația va continua să își facă de cap și în anul 2023, iar dobânzile băncilor vor crește din ce în ce mai mult în fiecare trimestru.

Dacă sunteți genul de persoană care apela des la un astfel de credit, ar fi cazul să vă reevaluați obiceiurile de consum și să puneți pauză achizițiilor măcar pentru câteva luni. Mai mult, dacă vă regăsiți printre cei care încă au rate la creditele de nevoi personale accesate în ultimii ani, profitați de acest moment și plătiți cât se poate de mult în fiecare lună. Închiderea creditelor și ștergerea tuturor datoriilor este poate cel mai important pas de făcut în fața unei crize economice iminente.

Pentru și mai multă siguranță în anul 2023, utilizați următoarele 4 întrebări pe care oricine dorește să apeleze la un credit ar trebui să și le pună înainte de a completa cererea către instituția financiară:

  1. Împrumut acești bani pentru o nevoie, sau pentru o plăcere de moment?
  2. Am un plan de budgeting bine pus la punct care îmi va permite să plătesc ratele ulterioare?
  3. Am analizat toate resursele financiare la îndemână înainte de a lua această decizie?
  4. Este acesta singurul împrumut de care voi avea nevoie anul acesta?

Creditele sunt instrumente financiare de care ne putem bucura cu toții în momentele de prosperitate financiară. În vremuri incerte din punct de vedere economic, însă, obiceiurile noastre de consum trebuie să se transforme în planuri de economii și budgeting. Din fericire, orice perioadă dificilă din punct de vedere financiar este temporară.

Doar pentru că nu vom mai achiziționa orice ne dorim prin intermediul banilor împrumutați nu înseamnă că nu putem folosi aceste instrumente cu inteligență pentru a ne întări planul de protecție în fața crizei economice. Utilizați creditele rapide sau creditele de nevoi personale ca soluții pentru rezolvarea urgențelor financiare după ce puneți la punct un plan de creștere a veniturilor și reducere a cheltuielilor periodice.

Sursa foto: Pixabay.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri