Primele realizate de brokerii de asigurari in 2007 vor reprezenta 25-28% din totalul primelor asigurate, iar veniturile din comisioane vor fi de 15%, potrivit presedintelui Uniunii Nationale a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari din Romania (UNSICAR), Bogdan Andriescu. "Vrem ca brokerii de asigurari sa se extinda si in zona pensiilor private obligatorii (pilonul II), in conditiile in care acest lucru este, deja, posibil in sectorul pensiilor private facultative (pilonul III)", a spus Andriescu, citat de NewsIn.

Presedintele UNSICAR a precizat ca in prezent cauta solutii in acest sens impreuna cu Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) si Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), iar daca nu vor putea gasi o solutie de modificare a normei care sa le permita acest lucru, membrii UNSICAR vor face o societate prin care sa colaboreze direct cu adiminstratorii fondurilor de pensii. Andriescu a mentionat ca se asteapta ca decizia sa fie luata in aceasta saptamana.

Printre obiectivele UNSICAR pentru 2007 se numara extinderea uniunii la nivel teritorial, consolidarea colaborarii cu CSA si CSSPP si cresterea contributiilor UNSICAR la activitatea Institutului de Asigurari. Asociatia a inregistrat in luna mai a acestui an 420 brokeri de asigurari, fata de 145 in 2002.

Valoarea totala a primelor brute subscrise pe piata romaneasca a asigurarilor a fost in 2006 de 1,6 miliarde euro, in crestere cu 34% fata de 2005, potrivit estimarilor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) prezentate in februarie. Pe segmentul asigurarilor generale s-au subscris in 2006 prime brute de 1,3 miliarde euro, cu 40% mai mult decat in 2005, in timp ce la asigurarile de viata s-au inregistrat afaceri de 300 milioane euro, in crestere cu 13% fata de anul precedent.

La sfarsitul anului 2006, erau in vigoare 12,9 milioane de contracte de asigurare, din care 7,6 milioane reprezentau contracte de asigurari generale si 5,3 milioane contracte de asigurari de viata. Gradul de penetrare al asigurarilor a atins in 2006 nivelul de 1,65% din produsul intern brut (PIB), fata de 1,54% in 2005, estimeaza CSA.

In 2006, companiile de asigurari au platit despagubiri de peste 740 milioane euro, in crestere cu 43% fata de 2005, din care 700 milioane euro despagubiri la contracte de asigurari generale si 40 milioane euro la asigurari de viata. Rata medie a daunei pentru asigurarile generale a fost in 2006 de circa 65%.

Primele brute cedate in reasigurare s-au cifrat in 2006 la valoarea de 430 milioane euro, din care 98% au fost aferente contractelor de asigurari generale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri