Operatiunile financiare din sistemul de privat de pensii sunt scutite de plata taxei pe valoarea adaugata (TVA) pana la introducerea in Codul fiscal, deoarece modul de gestionare a acestora a fost asimilat asigurarilor si pietei de capital, a declarat presedintele (CSSPP) , Mircea Oancea.

"Modul de administrare al TVA-ului in sistemul de pensii administrate privat va fi asimilat cu cel din domeniul asigurarilor si de pe piata de capital", a precizat presedintele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, Mircea Oancea. Pana la introducerea in codul fiscal, nu se va plati TVA, a conchis Oancea.

La solicitarea Asociatiei pensiilor administrate privat din Romania, pentru a lamuri regimul fiscal referitor la pensiile private, Ministerul Economiei si Finantelor Publice a precizat ca operatiunile financiare privind pensiile private sunt scutite de TVA, a declarat pentru NewsIn directorul de pensii in cadrul Generali Asigurari, Ioan Vreme.

Ioan Vreme a mentionat ca in cadrul operatiunilor financiare privind pensiile sunt incluse contributiile pe care le plateste un participant la fondurile de pensii, precum si comisioanele care se achita de catre administratorii de fonduri de pensii catre agentii de marketing, care vand produsele.

Deoarece este un domeniu nou, iar codul fiscal din 2007 nu preciza fiscalitatea acestuia si daca se datoreaza sau nu TVA la stat, s-a decis ca aceste operatiuni sa aiba acelasi regim fiscal precum asigurarile, piata de capital sau transferurile de bani, a spus Vreme.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri