Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) si-a propus sa-si majoreze cota de piata in functie de active de la aproximativ 4% la 6% pana in 2011, avand ca segment tinta de clienti populatie si firmele mici si mijlocii din zona rurala si orasele mici.
In acelasi timp, banca vizeaza consolidarea cotei de piata pe zona depozitelo la 7-8% in acelasi interval de timp, potrivit strategiei stabilita pentru CEC de unicul actionar, Ministerul Economiei si Finantelor.
Strategia bancii are trei faze de evolutie, din care prima se va incheia in 2009.

Primul proces urmeaza sa se finalizeze pana la sfarsitul anului 2009, iar principala tinta o reprezinta eficientizarea si modernizarea bancii si fidelizarea clientilor. in prezent, clientii fideli ai bancii sunt persoane mature, de varsta a doua sau a treia, "dar trebuie sa vina la CEC si clienti tineri", a spus Ghetea.

In aceasta prima faza, conducerea bancii isi propune sa creasca nivelul productivitatii pe salariat. "Vrem sa diversificam produsele si sa le diferentiem de cele ale altor banci", a aratat presedintele CEC.

Faza a doua, care se va incheia in 2010, va urmari consolidarea pozitiei pe segmentul de populatie, asaltul asupra segmentului IMM si preluarea unei parti substantiale a operatiunilor in zona rurala si in orasele cu mai putin de 50.000 de locuitori.

A treia faza este una de consolidare si ar trebui sa se incheie in 2011, a mai spus presedintele CEC.

Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare (BERD) imprumuta Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC), cu 10 milioane euro, pentru cresterea sectorului privat la sate, inclusiv dezvoltarea creditelor pentru microintreprinderi si IMM-uri in Romania, a informat BERD.

Finantarea va fi completata cu suma de 1,5 milioane euro de la Comisia Europeana (CE). Comisia Europeana acorda CEC si un program de asistenta tehnica, pentru sustinerea creditarii micilor afaceri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri