Maia Sandu, președinta Republicii Moldova, a semnat decretul de numire în funcția de premier al Republicii Moldova a lui Dorin Recean, după ce Natalia Gavrilița și-a anunțat demisia din fruntea Guvernului de la Chișinău, după un mandat de un an și jumătate, potrivit Digi24.

Maia Sandu anunțase la mijlocul zilei de vineri că fostul ministru de Interne al Republicii Moldova a fost desemnat drept candidat pentru a prelua poziția de prim-ministru.

"Economia și securitatea țării au nevoie de o nouă viață", a afirmat Maia Sandu în discursul rostit cu această ocazie.

Aceasta a declarat de asemenea că noul guvern va trebui să crească nivelul de securitate al Republicii Moldova și, de asemenea, va trebui să continue și să accelereze curățarea justiției.

Totodată, președintele Republicii Moldova a afirmat faptul că în această perioadă țara sa trece printro criză energetică majoră, iar pentru a susține cetățenii, statul a venit cu compensații.

Pentru ca oamenii să poată fi ajutați pe mai departe însă, a spus șefa statului moldovean, noul guvern va trebui să-și concentreze fondurile pentru dezvoltarea economică.

După anunţul privind demisia premierului Natalia Gavriliţa, grupul parlamentar al PAS, care deţine o majoritate de 63 de mandate în parlament, a anunţat că este gata să asigure formarea unui nou guvern.

Demisia executivului de la Chişinău are loc pe fondul unor speculaţii despre apariţia unor tabere cu interese divergente în sânul masivului partid de guvernământ PAS, fondat de preşedinta Maia Sandu, notează postul de radio Europa Liberă, conform Agerpres.

Potrivit acestuia, Gavriliţa şi guvernul ei demisionează în contextul în care Republica Moldova se confruntă cu o criză energetică, economică şi de securitate, provocate de invazia rusă în Ucraina.

Dorin Recean a fost până astăzi consilier prezidențial pe lângă Președintele Republicii Moldova pe probleme de securitate și deține funcția de secretar general al Consiliului Suprem de Securitate, începând cu 7 februarie 2022.

Dorin Recean s-a născut în Dondușeni la data de 17 martie 1974. În 1996 a absolvit Academia de Științe Economice din Moldova, fiind licențiat în drept în managementul afacerilor internaționale. Apoi a obținut o diplomă de master în administrarea afacerilor de la filiala din Belgia a Universității Internaționale Newport în 2000

Sursa foto: mai.gov.md

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri